Pretraga

Studentica ožalošćena svojim predstavnicima: Zašto je Studentski zbor uvijek bio i bit će glas SC-a

A- A+

Nakon što je počeo tihi prosvjed neplaćanja smještaja, Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu (SZZG) sredinom siječnja je sa SC-om započeo službene pregovore oko cijena u domovima. Početkom veljače objavljen je i njihov novi prijedlog, koji su napravili kroz analizu financijskih dokumenata Studentskog centra, a paralelno su se sastali i s novim ministrom Šustarom te je formirano Povjerenstvo koje je dogovorilo najnoviji cjenik. Prema priopćenju SZZG-a, on je prošli četvrtak upućen Sanacijskom vijeću SC-a, a od tada ni s jedne strane nema novosti hoće li se i kada službeno prihvatiti najnovije promjene.

foro: www.srednja.hr

Studenti koje predstavlja Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu kroz cijeli su se proces pregovora uglavnom informirali iz neprovjerenih izvora. Iako su sudjelovali u prosvjedu koji je SZZG-u ojačao poziciju u pregovoru, ključne informacije dobivali su na kapaljku.

Svi akteri pregovora zatvorili su se i za medije pa su posljednjih tjedana jedino rijetka priopćenja Zbora službene informacije koje dolaze do stanara studentskih domova.

Zbog takvog netransparentnog pristupa sve je više nezadovoljstva među studentima, koji  još uvijek ne znaju koliko će i hoće li plaćati svoj smještaj u Zagrebu, a jedan dio nezadovoljan je i s rezultatima pregovora. Na studentskim domovima počeli su nicati transparenti SZ=SC pa je i SZZG poslao ‘Očitovanje studentskog zbora studentima’. U očitovanju ističu kako su cijelo vrijeme pravovremeno izvještavali o pregovorima te da svi zainteresirani dokumentaciju o SC-u mogu doći pročitati u njihovim prostorijama.

Među ožalošćenima je i studentica FPZG-a, koja je odlučila javno progovoriti zašto se osjeća izdano. Njezin komentar prenosimo u cijelosti:

Očitovanje jedne kmečavke i zašto je Studentski zbor uvijek bio i bit će glas Studentskog centra!

Kaže Studentski zbor (dalje: SZ) da ih ‘žalosti vidjeti plakate izlijepljene po studentskim domovima s natpisima SC + SZ i SC=SZ’. Ja apsolutno preuzimam odgovornost za svako ožalošćenje koje sam zadnjih nekoliko dana priredila SZ-u.

Dragi ožalošćeni SZ,

žalosti me vidjeti Vaše komentare u kojima perete ‘ljagu’ sa sebe. Žalosti me što niste svjesni da ste Vi nas ožalostili toliko da smo na rubu, skoro zavijeni u crno, i plačemo nad našom budućnošću u kojoj će odluke donositi ljudi slični Vama. Vi ste nas paralizirali svojom bahatošću i beskičmenjaštvom, što je rezultiralo još većom žalošću u našim srcima.

SZ, zašto ste reagirali u zadnjoj fazi, zašto niste prije kritizirali SC (pa vi u djelatnosti SC-a imate najbolje uvide budući da sastančite u njihovim prostorijama)?

Da ne duljim, dokrajčio me u žalosti jedan Vaš cijenjeni predstavnik koji je mene i sve koji su se usudili progovoriti protiv SZ-a nazvao ‘kmečavcima’. Tražila sam objašnjenje, na što mi je mladi kolega odgovorio: ‘Drag Ljubice kmečavci=osobe koje samo kukaju kako im je loše a ne sjete se mrdnut sobom već dube kauč. LP’ (prenosim u cijelosti i bez izmjene). Eto to me dokrajčilo, jer zadnjih tjedana, ‘kmečavci’ i ja uzurpiramo društvene mreže, narušavamo svoj sklad i mirnoću svojih života, ugrožavamo vlastite guzice neplaćanjem stanarine i ‘briljiramo’ na ispitima, ali dobro, ON i njemu slični su ti bogovi koji su dali sve od sebe, a ja to ne cijenim jer sam ‘kmečavka’ cijelom svojom pojavom i sram me bilo! Ništa ne znam cijeniti, sve su mi servirali, sniženje stanarine od čak 25 kuna! Ja, jedno nezahvalno derište!

U ‘Obrazloženju’ navodite da ‘viša cijena smještaja koju ćete vi platiti neće ići u ničiji džep’, savjetujem svima koje muči SZ da ne pitaju kako to znaju, i od kuda im ovakvi zaključci. SZ ne voli pitanja, jer tko pita taj je ‘kmečavac’. Što me zapravo podsjetilo na g. Peju koji također ne voli pitanja. Vi ne volite transparentnost, kao ni g. Pejo, jer da ste imalo drugačiji, svi dokumenti bili bi dostupni na internetu i ne biste pozivali da dolazimo u vaše SC-ovske odaje listati papire koje ste kao dobili. Naravno, na taj način, sami sebe ograđujete, kao ‘sve imate tu’, ali realno imam ograničeno vrijeme i ne znam što ste sve sakrili i koji ‘ostaci ostataka’ će me dočekati, ali što se bunim, vi ste transparentni do kraja. Ne znam, kako da vam vjerujem sada kad ste me izdali, obezvrijedili sve što smo mi ‘kmečavci’ radili i na koncu ožalostili mene i sve studente koji su vam vjerovali…

Ovaj apsurd završavam komentarom da ću se uvijek i zauvijek boriti protiv takvih kao što ste Vi, potencijalnih društvenih uhljeba, odličnih kandidata za HDZ-ove i SDP-ove članske iskaznice, jer: Studentski zbor uvijek je bio i bit će glas Studentskog centra!

LP,

Ljubica Novak, kmečavka u duši i u srcu, u slobodno vrijeme dubim kauč (kojeg nemam)

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/hr_HR/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Scumbag ima novu poruku u inboxu:OČITOVANJE JEDNE KMEČAVKE i zašto je Studentski zbor uvijek bio i bit će glas…

Posted by SC – Scumbag Centar on 15. veljače 2016

Copy link
Powered by Social Snap