Pretraga

Studentima se dijeli stipendija od 10.000 kuna: Otvoren natječaj Zaklade Sveučilišta u Zagrebu

A- A+

Uskoro započinje akademska godina, a njome i natječaji za studentske stipendije. Natječaj je ovih dana raspisala Zaklada Sveučilišta u Zagrebu. Kroz taj natječaj dijeli se pet stipendija u iznosu od 10.000 kuna, a ona je namijenjena studentima slabijeg imovinskog statusa.

Foto: M. Gelenčir/srednja.hr

Zaklada Sveučilišta u Zagrebu objavila je natječaj za stipendije od 10.000 kuna. Dodjeljuju se u jednoj kategoriji, a pravo na stipendiju ostvarit će petero studenata.

Koji su krteriji?

Na ovaj natječaj mogu se prijaviti redoviti studenti preddiplomskih sveučilišnih studija, diplomskih sveučilišnih studija, integriranih preddiplomskih i diplomskih sveučilišnih studija, preddiplomskih stručnih studija i specijalističkih diplomskih stručnih studija na Sveučilištu u Zagrebu koji su slabijeg socijalno-ekonomskog statusa odnosno bez odgovarajuće roditeljske skrbi. U natječaju mogu sudjelovati i studenti prve godine, kao i studenti viših godina studija.

Kriteriji su sljedeći:

  • prosječni mjesečni prihod po članu zajedničkog kućanstva ne smije prelaziti 65% proračunske osnovice za 2020. godinu koja iznosi 2.161,90 kn.
  •  pristupnici moraju imati prosjek ocjena 3,00 ili više te ostvariti minimalno 35 ECTS bodova po godini studija (odnosi se na pristupnike redovite studente viših godina sveučilišnih i stručnih studija),
  •   pristupnici moraju imati ukupan prosjek svih razreda srednje škole 3,50 ili više (odnosi se na pristupnike redovite studente prve godine preddiplomskog ili integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija odnosno preddiplomskih stručnih studija),
  • pristupnici moraju imati prosjek svih ocjena na studiju koji prethodi upisanoj višoj razini studija 3,00 (odnosi se na pristupnike prve godine diplomskoga sveučilišnog odnosno specijalističkog diplomskog stručnog studija).

Prijava se vrši online

Prijava se vrši online na ovoj poveznici, a za pristup student koristi svoj elektronički identitet u sustavu [email protected]. Krajnji datum prijave je 30. rujna 2021. do 23.59 sati.

– Prijave s nepotpunom dokumentacijom ili prijave koje ne budu podnesene u roku i na način propisan javnim natječajem neće se razmatrati. Dostavljena dokumentacija na javni natječaj ne vraća se podnositelju prijave, naglašeno je u tekstu natječaja.

Čitav tekst natječaja, u kojem je navedeno i koja je sve dokumentacija potrebna, možete vidjeti u dokumentu ispod, dok obrasce izjave možete preuzeti ovdje. Napomena: ako vam dokument u nastavku nije vidljiv, potrebno je osvježiti stranicu.