Pretraga

Studentski centar objasnio što trebaju napraviti studenti koji zbog posla traže propusnicu

A- A+

Procedura dobivanja propusnica za kretanje među županijama nešto je složenija, a tu je ispravu nešto teže dobiti nego što je to bio slučaj na proljeće. Studentski centar u Zagrebu objasnio je kako ta procedura izgleda za studente koji zbog posla trebaju propusnicu.

Foto: srednja.hr

Općenito, za sve vrijedi pravilo da, ukoliko trebaju propusnicu, moraju izdati zahtjev nadležnom županijskom stožeru. Kod stalno zaposlenih obično je potreba potvrda poslodavca kako bi se zbog obavljanja posla nekome izdala propusnica. Ukratko, ideja je da se propusnice odobravaju samo onima koji imaju opravdan razlog da ne rade od kuće, a tim pogotovo jer mjera o propusnicama traje samo do 8. siječnja 2021.

Kod studenata je nešto drugačija situacija jer, po svemu sudeći uopće ne uključuje poslodavca. Kako je na svojim stranicama istaknuo zagrebački Studentski centar, “osobe koje obavljaju poslove po ugovoru putem Student servisa, Zahtjev za e-propusnice osobno upućuju nadležnom županijskom Stožeru civilne zaštite uz potvrdu poslodavca da su neophodni”.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap