Pretraga

Uber kreće u obrazovne vode: Stipendirat će deset hrvatskih studenata u sklopu razvoja pametnih gradova

A- A+

Stručnjaci s Fakulteta prometnih znanosti u Zagrebu i iz Ubera zajedno će raditi na rješavanju prometnih problema. Posljedica je to potpisanog Memoranduma o razumijevanju između spomenutih aktera o razvijanju pametnih gradova, a posebno vezano uz rastuću globalnu potražnju za uslugama mobilnosti. U sklopu projekta Uber će stipendirati čak deset studenata Fakulteta.

Foto: Pixabay

Izdvojeni članak

Upoznajte Damira Belamarića, 24-godišnjeg studenta i Uberovog partnera koji zapošljava desetke vozača

Obje strane naglasile su kako su svjesne da je jačanje kompetitivnosti hrvatske ekonomije i rješavanje prometnih problema iznimno važna razmjena znanja akademske zajednice i vodećih visokotehnoloških kompanija, kao i njihova suradnja.

Stručnjaci s Fakulteta i iz Ubera zajedno će tako raditi na rješavanju prometnih gužvi te unapređenju načina kretanja kroz gradove, dijeljenju prijevoza i uspostavljanju pametnih gradova.

Dekan Fakulteta prometnih znanosti Hrvoje Gold istaknuo je kako potpisivanje Memoranduma predstavlja i potiče uspješnu suradnju između akademske zajednice i gospodarstva.

“Fakultet prometnih znanosti kao visokoškolska i jedna od vodećih hrvatskih znanstveno-istraživačkih ustanova u području prometa kroz svoje studijske programe obrazuje i studente smjera gradski promet koji se podučavaju rješavanju problema urbane mobilnosti. Dobivene stipendije poslužit će studentima kao dodatna motivacija u osmišljavanju inovativnih rješenja za prometne izazove u urbanim sredinama”, kazao je Gold.

U sklopu projekta održat će se istraživački projekti, gostujuća predavanja i seminari, a oba će se aktera posvetiti i pronalaženju najboljih tržišnih i regulatornih pristupa u vezi spomenute tematike te će u raspravu uključiti sve relevantne dionike. Generalni menadžer Ubera za jugoistočnu Europu Davor Tremac kaže kako će se ovom suradnjom rješavati glavni prometni problemi koji su uglavnom posljedica loše organizacije i infrastrukture.

“U skladu s ovim Memorandumom, Uber i Fakultet prometnih znanosti zajedno će tražiti odgovore na prometne izazove koje imaju gradovi u Hrvatskoj, s posebnim naglaskom na prometne gužve koje su posljedica loše infrastrukture i organizacije prometa. Nastavit ćemo poticati razvoj tehnoloških inovacija iz područja mobilnosti i mlade intelektualce Fakulteta prometnih znanosti kojima ćemo dodijeliti deset stipendija”, kazao je Davor Tremac, generalni menadžer Ubera za jugoistočnu Europu.

Copy link
Powered by Social Snap