Pretraga

Vlada misli na njih: Susjedna država studentima opet daje preko tisuću kuna pomoći

A- A+

Slovenska Vlada ponovno je odlučila pomoći studentima koji su pogođeni ekonomskom krizom uzrokovanom epidemiološkim mjerama. Ponovno, jer već su to činili. Svi studenti koji popune online obrazac, na račun će dobiti 150 eura.

student

Foto: pixabay

Ne može biti jednostavnije. Svi slovenski studenti koji popune Vladin obrazac na račun će dobiti 150 eura, što je oko 1.135 hrvatskih kuna. 

– Ovisno o postupcima potrebnim za prijenos, sredstva će se za zahtjeve predane do 25. siječnja 2021. godine korisnicima doznačiti korisnicima do 31. siječnja 2021. godine, a za prijave predane do 31. siječnja 2023. do 23:59, isplata će biti u veljači 2021., pojasnili su studentima iz slovenskog Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Pravo na pomoć imaju svi redovni ili izvanredni studenti, osim onih koji su zaposleni “za pravo”, putem ugovora o radu. Naravno, uvjet za dobivanje pomoći je aktivni upis godine i prebivalište na teritoriju Republike Slovenije.

Izdvojeni članak
filozofski fakultet

Susjedna država daje 300 eura studentima koji su ostali bez posla: Zbor Filozofskog upozorava Vladu na taj problem u RH

No, ovo nije prvi put da slovenska vlada pomaže studentima. Isto su učinili i za vrijeme prvog zatvaranja gospodarstva. U ožujku 2020. svim su studentima isplatili 300 eura. Kao razloge tada su naveli činjenicu da su mnogi studenti, zbog epidemioloških mjera, izgubili poslove.