Pretraga

Zagrebački faks među 200 najboljih u svijetu i 60 najboljih u Europi

A- A+

QS (Quacquarelli Symonds) World University Rankings, uz Times Higher Education, jedna je od najpriznatijih ljestvica koja svjetska sveučilišta rangira po kvaliteti. Nedavno je ta britanska savjetodavna institucija za visoko školstvo rangirala poslovne škole, a Zagrebačka škola ekonomije i menadžmenta našla se u 200 najboljih MBA programa u svijetu te je istodobno 60. u Europi.

Prema izvješćima Stručnog povjerenstva, Zagrebačka škola ekonomije i managementa najbolje je ocijenjena institucija među privatnim i javnim visokim školama te fakultetima u području ekonomije! |↓ foto: ZŠEM

Britanska savjetodavna institucija za visoko školstvo Quacquarelli Symonds (QS) svake godine provodi rangiranje svjetskih i europskih sveučilišta i fakulteta.

Među 60 najboljih u Europi

Nedavno su u sklopu ljestvice Global MBA Rankings 2022 rangirane poslovne škole, a jedina visokoškolska ustanova iz Hrvatske na toj je ljestvici Zagrebačka škola ekonomije i menadžmenta.

ZŠEM je tako uvršten u prestižnih top 200 MBA (Master of Business Administration) programa u svijetu te se na QS ljestvici za Europu nalazi na zbirnoj poziciji od 51. do 60 mjesta. Najbolji MBA program u Europi prema ovoj ljestvici ima pariška poslovna škola HEC Paris, zatim slijedi London Bussines School te madridska škola IE Bussines School.

Kako stoji u opisu metodologije, ove godine rangirano je 286 programa s 45 studijskih destinacija, a analizirano je njih značajno više. Iz Quacquarelli Symondsa pojašnjavaju da je riječ o najvećem rangiranju akreditiranih internacionalnih MBA programa u svijetu. Podaci su prikupljeni početkom 2021. kroz tri upitnika.

Izdvojeni članak
Zagrebačka škola ekonomije i managementa

ZŠEM Talks: Student priča kako je nakon završenog studija u Hrvatskoj završio radeći za Google

Pet kriterija ocjenjivanja

Prilikom rangiranja u obzir su uzeti sljedeći kriteriji: zapošljivost (40%), poduzetništvo i ishodi bivših studenata (15%), povrat ulaganja (20%), misaono vodstvo (15%), raznolikost (10%).

Na ZŠEM-u ističu kako su ponosni zbog velikog uspjeha svoga MBA studija koji je prepoznat i ocijenjen među 150 do 200 najboljih programa u svijetu.

– Izuzetno smo ponosni što smo potvrdili našu poziciju u TOP 200 svjetskih MBA programa. Zahvalan sam našim alumnima, predavačima, studentima i svima onima koji su svojim trudom i radom pridonijeli ovom uspjehu. Posebno sam zahvalan poslodavcima koji su nas prepoznali kao poslovnu školu koja obrazuje kvalitetne zaposlenike na europskoj i svjetskoj razini. ZŠEM je posvećen kvaliteti na svim poljima, razvoju međunarodno obrazovanih nastavnika, no u središtu su uvijek studenti koje konstantno potičemo da ostvare svoj puni potencijal i razvijaju talente, istaknuo je dekan Zagrebačke škole ekonomije i managementa Mato Njavro.

Zagrebački faks među 200 najboljih u svijetu i 60 najboljih u Europi
Share via
Copy link
Powered by Social Snap