Pretraga

Zatvorena najpopularnija menza u Zagrebu, značajan broj radnika završio u samoizolaciji

A- A+

Od ponedjeljka zagrebački studenti mogu objedovati samo u Express menzi u sklopu Studentskog centra. Obje linije takozvane ‘spore’ linije zatvorene su, a kako doznajemo, tako će ostati još neko vrijeme.

Restoran u Studentskom centru Zagreb; foto: Ivan Božić|srednja.hr

Među najposjećenijim studentskim restoranima u Zagrebu svakako su menze koje se nalaze u sklopu Studentskog centra. No, od ponedjeljka studenti mogu objedovati samo u Express restoranu, budući da su obje linije restorana ‘Savska’, takozvane spore linije – zatvorene.

–  Zbog smanjenjem broja obroka u proteklom tjednu i općenito epidemiološke situacije, oko 15 radnika je bilo u samoizolaciji ili je pozitivno, te dolaskom božićnih i novogodišnjih blagdana odlučili smo zatvoriti restoran Savska, odgovara na naš upit o razlozima zatvanja Mirko Bošnjak, sanacijski upravitelj Studentskog centra.

Ipak, studenti ondje neće imati priliku objedovati samo fast food.

– Express restoran planira raditi do 18. prosinca gdje se kako smo dobili konvekcijsku peć osim fast food programa može konzumirati i dio asortimana koji se nudio na liniji Restorana ‘Savska’, dodaje Bošnjak.

Izdvojeni članak
student servis

Brojni studenti ostali bez prihoda, za njih nema potpora države: ‘Otkad sam upisala faks, sama se financiram’

Ističe i kako SC restoran ‘Savska’ planira otvoriti najkasnije od 18. siječnja, nakon što prije toga otvore Express restoran od 11. siječnja, ali sve ovisi o epidemiološkoj situaciji.

Značajan broj studenata nastavu sluša online putem ili hibridno, mnogi su zbog toga otišli u rodni kraj, a prema odluci Stožera, građanima nije dozvoljen ulazak u studentske restorane. Sve to uzrokovalo je  drastičan pad prometa u menzama zagrebačkog SC-a.

– Svakako se vodi evidencija broja pripremljenih obroka i ostalog potrebnog za kvalitetno vođenje, planiranje jelovnika i rada restorana te u usporedbi studeni 2019. i studeni 2020. godine evidentan je pad prometa i broja obroka od 76%. Prosjek broja obroka od u studenom 2019. bio je 2.134, a u studenom 2020. godine 493., ističu iz Studentskog centra u Zagrebu.