Pretraga

Zbog strožih mjera Stožera, jedan SC uveo dva pravila u rad studentskih menzi

A- A+

U nove mjere koje je s ciljem sprječavanja širenja zaraze donio Stožer civilne zaštite RH ulazi i odredba prema kojoj su zatvoreni ugostiteljski objekti. To se ne odnosi na studentske restorane, a Studentski centar u Rijeci obavijestio je studente o dva nova pravila koja stupaju na snagu uslijed nedavno donesenih mjera.

Foto: Tea Ovničević|srednja.hr

U ponoć s petka na subotu Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je Odluku o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja, a uvedene su i druge mjere s ciljem sprječavanja prijenosa koronavirusa putem okupljanja. Zatvoreni su  i ugostiteljski objekti, a sukladno navedenim mjerama Studentski centar Rijeka organizirat će studentsku prehranu na način drugačiji nego što je to bilo do sada, obavijestili su studente.

Tako zbog novih mjera studentske menze za konzumaciju hrane mogu koristiti isključivo studenti uz predočenje x-ice i to u dozvoljenom broju s obzirom na veličinu prostora.
Druga obavijest odnosi se na one koji žele naručiti hranu iz riječkih menzi, koje su među rijetkima s tom mogućnosti. Budući da se u normalnim okolnostima u studentskim restoranima mogu hraniti i građani koji plaćaju ekonomsku cijenu obroka, iz SC-a u Rijeci kažu kako sada ostali gosti hranu mogu naručiti putem web stranica i preuzeti je na za to predviđenim mjestima.
– S obzirom na epidemiološku situaciju i mogući prijenos bolesti COVID-19, sve osobe na području Republike Hrvatske obvezne su pridržavati se stroge mjere fizičkog distanciranja, svih propisanih protuepidemijskih mjera, posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te nužnih epidemioloških mjera. Svim našim korisnicima unaprijed zahvaljujemo na razumijevanju, poručuju iz SC-a u Rijeci.

Napomenimo za kraj kako, prema novim mjerama Stožera, ugostiteljski objekti dostavu, odnosno isporuku hrane mogu vršiti uz pridržavanje svih protuepidemijskih mjera na jedan od sljedećih načina:

  • osobnim preuzimanjem pred ulazom u ugostiteljski objekt bez ulaska u isti;
  • dostavom hrane iz ugostiteljskog objekta vlastitim dostavnim vozilom;
  • dostavom hrane iz ugostiteljskog objekta temeljem ugovora o poslovnoj suradnji sklopljenim između ugostitelja i treće osobe (pravne ili fizičke-obrtnici), koji su registrirani i upisani u Upisnik subjekata u poslovanju s hranom;
  • drive-in načinom.
Share via
Copy link
Powered by Social Snap