Pretraga

Sveučilište u Zagrebu

Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

https://www.efzg.unizg.hr/

Ekonomski fakultet – Zagreb osnovan je 1920. godine i predstavlja najstariju instituciju visokog obrazovanja u području ekonomije i poslovne ekonomije u Republici Hrvatskoj, ali i u širem međunarodnom okruženju. Na temelju rezultata svoga djelovanja na gospodarskom, društvenom i političkom planu, brojnošću aktualnih studenata i članova Alumni zajednice, brojnošću i kompetencijama svojih nastavnika, suradnika i pratećih djelatnika, dodijeljenim međunarodnim akreditacijama i plejadom vrsnih znanstvenika, menadžera, poduzetnika i političara koji djeluju u praksi, Ekonomski fakultet – Zagreb predstavlja vodeću i najveću instituciju ekonomskog obrazovanja u Republici Hrvatskoj i široj regiji.

Ekonomski fakultet – Zagreb izvodi studijske programe na svim razinama studiranja i to: preddiplomske i specijalističke diplomske stručne studijeintegrirane preddiplomske i diplomske sveučilišne studije, zatim preddiplomske i diplomske sveučilišne studijske programe na engleskom jeziku, kao i poslijediplomske specijalističke i sveučilišne doktorske studijske programe iz područja ekonomije i poslovne ekonomije te ekonomije i globalne sigurnosti. Svi studijski programi Ekonomskog fakulteta – Zagreb usklađeni su prema načelima Bolonjske deklaracije i posjeduju valjane dopusnice izdane od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Ekonomski fakultet – Zagreb organizira i ugošćuje brojne znanstvene i stručne konferencije te je izdavač šest znanstvenih časopisa iz područja ekonomije i poslovne ekonomije, od kojih je većina zastupljena u vodećim međunarodno relevantnim citatnim bazama (npr. WoS i Scopus). Ekonomski fakultet – Zagreb važan je savjetodavan čimbenik u gospodarstvu Republike Hrvatske, a njegovi profesori, u većoj ili manjoj mjeri, utječu na stvaranje gospodarske politike ne samo u Hrvatskoj, nego i na razini Europske unije. Od strane najvećih poduzeća u Republici Hrvatskoj Ekonomski fakultet – Zagreb prepoznat je kao važan i poželjan strateški partner, a nositelj je i većeg broja znanstvenih i stručnih projekata čiji je sadržaj usmjeren na rješavanje suvremenih ekonomske izazove. Takva orijentacija našim nastavnicima i suradnicima omogućuje ostvarenje vlastitih istraživačkih i savjetodavnih potencijala.

S ponosom ističemo da je Ekonomski fakultet – Zagreb nositelj nacionalne akreditacije, koju potpisuju Agencija za znanosti i visoko obrazovanje i Ministarstvo znanosti i obrazovanja, ali i dviju međunarodnih akreditacija i to AACSB Business akreditacije na razini institucije i EPAS akreditacije za sveučilišni studijski program na engleskom jeziku Bachelor Degree in Business.

 

ekonomski fakultet zagreb

Sve informacije o upisima dostupne ovdje.

efzg

Sveučilište u Zagrebu Ekonomski fakultet

Trg J. F. Kennedyja 6

10000 Zagreba

Broj telefona: +385 1 238 3201

Mail kontakt: [email protected]

Oib: 27208467122

Link na web stranicu pronađite ovdje.

Društvene mreže:

Facebook

Instagram

LinkedIn

YouTube

Izračun bodova za upis na fakultet na Srednja.hr

Izračunaj svoje bodove!
Share via
Copy link
Powered by Social Snap