Pretraga

Sveučilište u Dubrovniku

Sveučilište u Dubrovniku

https://www.unidu.hr/

Foto: Sveučilište u Dubrovniku

Slavimo 20 godina Sveučilišta u Dubrovniku! Zato je ovo baš sjajna godina za upis kod nas! Program obilježavanja ove obljetnice donijet će niz događanja do kraja 2023. godine i puno iznenađenja! Već dvadeset godina gradimo bolji svijet, a naši alumni to čine diljem svijeta.
Kad se kaže Dubrovnik jedna od prvih pomisli je bogata povijest i naslijeđena kulturna baština. Svi koji žele saznati više o povijesti Dubrovačke Republike, srednjovjekovnoj obitelji na Jadranu i Mediteranu, pobunama, revolucijama i građanskim ratovima u srednjovjekovnoj i novovjekovnoj Europi, na Sveučilištu u Dubrovniku mogu upisati studij Povijest Jadrana i Mediterana.

More i brodovi oduvijek su privlačili, osobito u ovom kraju. Hrvatski pomorci iznimno su cijenjeni i uspješni, a velik je broj onih koji su svoj put u pomorstvu započeli upravo na Pomorskom odjelu Sveučilišta u Dubrovniku! Praktični dio nastave kod nas je ne samo važan već i zanimljiv budući da se odvija u simulatorima, laboratorijima, izdvojenim vježbalištima na kojima imamo brodicu za spašavanje te protupožarnom vježbalištu i školskom brodu Naše More.

Za sve one s umjetničkom dušom Odjel za umjetnost i restauraciju nudi čak pet različitih smjerova (Drvo, Papir, Tekstil, Metal, Keramika) te 15 godina iskustva u obrazovanju konzervatora-restauratora. Male skupine studenata omogućuju izravan i stalan odnos s nastavnicima za savršenu ravnotežu između stjecanja znanja, vještina i konkretnog iskustva.

Odjel za elektrotehniku i računarstvo pravo je mjesto za sve zaljubljenike u video igre, robotiku, IoT i sve one koje fasciniraju strujni krugovi, elektrotehnika i elektronika! Odjel nudi dva studija, Elektrotehničke i komunikacijske tehnologije u pomorstvu te Primijenjeno / poslovno računarstvo, i to oba na prijediplomskoj i diplomskoj razini. Riječ je o studijima odnosno zanimanjima koja su izrazito deficitarna pa posao nakon nije teško naći!

Jedan od najdinamičnijih odjela na Sveučilištu u Dubrovniku je Odjel za komunikologiju! To je pravo odredište za sve koji žele postati novinari, radio ili TV voditelji, snimatelji, PR menadžeri ili komunikacijski stručnjaci. Posebnost Odjela su sveučilišni mediji – UNIDU radio, UNIDU televizija i časopis Punkt, a njihove programe i sadržaje kreiraju i uređuju sami studenti.

Biti djelatnik u zdravstvu je poziv. Svi oni koji ga osjete mogu steći teorijska i praktična znanja na studiju Sestrinstva Sveučilišta u Dubrovniku i tako postati spremni za rad u struci – za dobrobit drugih. Individualni pristup u radu sa studentima ključan jer struka upravo takav pristup traži od zdravstvenih djelatnika prema pacijentima.

Postati stručnjak za očuvanje ekosustava i održivo korištenje prirodnih resursa mogu svi koji upišu studije Odjela za primijenjenu ekologiju Sveučilišta u Dubrovniku! Studenti uče ne samo u učionicama već i u kemijskim, biološkim i biotehničkim laboratorijima, istraživačkim eksperimentalnim mrjestilištima riba i školjkaša, uzgojnim parkovima, plovilima i odgovarajućim prostorom za praktični rad studenata na Bistrini (Laboratorij za marikulturu).

Naš Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku nudi studije koji obrazuju za dinamično tržište rada iz područja ekonomije, marketinga, turizma, IT menadžmenta i financija. Tu je i prvi sveučilišni diplomski double degree studij iz područja ekonomije na engleskom jeziku! To znači – upisati diplomski studij na Sveučilištu u Dubrovniku, jedan semestar provesti na Sveučilištu u Palermu i završetkom studija steći diplome obje institucije!

Popularna smo destinacija za strane studente, a imamo i najmoderniji Studentski dom u Hrvatskoj uz kapacitet od 503 ležaja, veliki restoran, slastičarnicu, a la carte ponudu, prostore za druženje, teretanu… Jedini smo grad u Hrvatskoj koji studentima omogućuje besplatan ulaz na kino i kazališne predstave, izložbe, koncerte ili šetnju gradskim zidinama. Prilike za mobilnost i studiranje na nekom od europskih sveučilišta su brojne kao i prilike za stručnu praksu! Obećavamo – nama nećeš biti samo broj! Prijavi se za studij kod nas – OTKRIJ 1000 mogućnosti i znanje kao zidine trajno! #unidu20

Više o upisima na studijske programe ovog Sveučilišta pronađite na linku.

Sveučilište u Dubrovniku

Branitelja Dubrovnika 41, Dubrovnik

020/446-028

[email protected]

OIB: 01338491514

www.unidu.hr

Izračun bodova za upis na fakultet na Srednja.hr

Izračunaj svoje bodove!