Pretraga

Veleučilišta

Veleučilište studija sigurnosti

https://www.vss.hr/

Veleučilište studija sigurnosti (bivša Visoka škola za sigurnost) gaji višedesetljetnu tradiciju u obrazovanju sigurnosnih stručnjaka. Od 2021. godine postala je dijelom grupacije Swiss School of Business and Management Geneva (SSBM Geneva), prestižne švicarske institucije sa studentima iz preko 130 država svijeta koja je u Washingtonu primila jednu od najprestižnijih međunarodnih akreditacija poslovnih škola (ACBSP). Naši su programi osmišljeni u suradnji s preko 30 industrijskih partnera. Jamčimo personalizirani pristup studentima, švicarsku kvalitetu obrazovanja i izvrsnost, kao i eminentne predavače s bogatim akademskim i praktičnim iskustvom.

Studijski programi koje na novouređenom kampusu Veleučilišta studija sigurnosti (Zagreb, Veslačka 2A) izvode renomirani predavači su Stručni prijediplomski studij sigurnosti te Stručni diplomski studij sigurnosti.

Stručni prijediplomski studij sigurnosti

Stručni prijediplomski studij sigurnosti je jedinstveni prvostupnički program koji vam nudi priliku za studiranje u području integralne i korporativne sigurnosti. Nakon trogodišnjeg stručnog studija sigurnosti student je prema vrsti poslova osposobljen za samostalno vođenje poslova zaštite na radu u statusu stručnjaka zaštite na radu ili poslova zaštite od požara u pravnim i stručnim službama radi obavljanja stalnog vatrogasnog dežurstva i provođenja preventivne zaštite od požara. Nakon završetka trogodišnjeg studija (6 semestara) stječe se 180 ECTS bodova što je prva razina bolonjskog visokog obrazovanja i stručni naziv: prvostupnik/ca (baccalaureus/a) inženjer/ka sigurnosti i zaštite s kraticom bacc. ing. sec. Na stručnom prijediplomskom studiju sigurnosti imate mogućnost odabrati jedan od dva smjera: Zaštita na radu i Zaštita od požara.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Stručni diplomski studij sigurnosti

Stručni diplomski studij sigurnosti je jedinstveni studijski program koji vam nudi priliku za studiranje u području integralne i korporativne sigurnosti. Nakon dvogodišnjeg stručnog diplomskog studija sigurnosti studenti će moći predlagati unapređivanje mjera prevencije za zaštitu zdravlja i sigurnost na radu, zaštitu okoliša i materijalnih dobara, prepoznavati probleme na interdisciplinaran način te iznositi prijedloge u odgovarajućem području sigurnosti i zaštite.

Stručni diplomski studij sigurnosti je dvogodišnji (4 semestra) studij kojim se stječe 120 ECTS bodova što je druga razina bolonjskog visokog obrazovanja. Ovaj jedinstveni studij osmišljen je kako bi vam pružio kvalitetno obrazovanje kojim stječete stručni naziv: “magistar/magistra inženjer/ka sigurnosti i zaštite” uz naznaku smjera studija s kraticom mag.ing.sec. Smjerovi specijalizacije na drugoj godini studija su: Zaštita na radu, Zaštita od požara, Zaštita okoliša i Zaštita osoba i imovine.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Stručni prijediplomski studij sigurnosti

Razredbeni postupak za upis na stručni prijediplomski studij sigurnosti za kandidate koji su završili odgovarajući program srednjoškolskog obrazovanja u trajanju od najmanje četiri godine i položili državnu maturu, uključuje vrednovanje postignutog uspjeha kandidata tijekom srednjoškolskog školovanja i državne mature, test općeg znanja i procjenu motivacije za pohađanje studija. Za kandidate koji se upisuju bez položene državne mature jer su završili odgovarajući program srednjoškolskog obrazovanja u trajanju od najmanje četiri godine u Republici Hrvatskoj prije 2010. godine, te kandidate koji su završili odgovarajuće obrazovanje u ukupnom trajanju od 12 godina u inozemstvu, razredbeni postupak uključuje vrednovanje postignutog uspjeha kandidata tijekom srednjoškolskog školovanja, test općeg znanja i procjenu motivacije za pohađanje studija. Posebno se vrednuju rezultati natjecanja iz tehnički usmjerenih predmeta.

Prijave za upis, osim motivacijskog pisma, moraju sadržavati punu adresu i preslike sljedećih dokumenata:

 • potvrdu o završenom srednjoškolskom obrazovanju (svjedodžba i potvrda s mature – osobe završile srednjoškolsko obrazovanje nakon 2010. godine),
 • potvrdu o završenom srednjoškolskom obrazovanju (svjedodžba- osobe završile srednjoškolsko obrazovanje prije 2010.godine),
 • osobnu iskaznicu,
 • domovnicu,
 • rodni list,
 • fotografiju.

Stručni diplomski studij sigurnosti

Pravo upisa na stručni diplomski studij sigurnosti imaju osobe koje su završile stručni prijediplomski trogodišnji studij ili prijeddiplomski sveučilišni studij i stekle najmanje 180 ECTS bodova.

Pravo upisa na stručni diplomski studij sigurnosti imaju i osobe koje su završile dodiplomski stručni trogodišnji ili četverogodišnji studij ili dodiplomski sveučilišni studij.

Pravo uvjetnog upisa na stručni diplomski studij sigurnosti imaju i studenti Visoke škole za sigurnost, ako su testirali III. godinu studija pod uvjetom da polože sve nepoložene ispite prije upisa u II. semestar stručnog diplomskog studija sigurnosti. Ako ovaj uvjet ne ostvare, ne mogu nastaviti pohađati nastavu, a studentska prava im miruju.

Pristupnici koji nisu završili studij sigurnosti (trogodišnji ili četverogodišnji) dužni su poslati upit na [email protected] kako bi im se upis odobrio.

Prijave za upis, osim motivacijskog pisma, moraju sadržavati punu adresu i preslike sljedećih dokumenata:

 • potvrdu o završenom visokoškolskom obrazovanju (diploma i dodatak diplomi/supplement) – kandidati koji su stekli visokoškolsko obrazovanje u RH,
 • dokument o završenom visokoškolskom obrazovanju u inozemstvu (diploma ili neki drugi tip formalnog certificiranja) i akt tijela ovlaštenog za povođenje postupka i utvrđivanje uvjeta za priznavanje inozemnih stručnih kvalifikacija (rješenje) – kandidati koji su stekli visokoškolsko obrazovanje u inozemstvu,
 • osobnu iskaznicu,
 • domovnicu,
 • rodni list,
 • fotografiju.
Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Veslačka ulica 2a, 10 000 Zagreb

+385(1) 4668 819

[email protected]

OIB: 15608244256

https://www.vss.hr/

Izračun bodova za upis na fakultet na Srednja.hr

Izračunaj svoje bodove!