Pretraga

Visoke škole

Zagrebačka škola ekonomije i managementa: ZŠEM

Zagrebačka škola ekonomije i managementa obrazuje buduće hrvatske poslovne lidere, ekonomske stručnjake i inovativne poduzetnike. S više od 1500 diplomanata, oko 100 predavača te 1200 studenata, ZŠEM je najveća privatna ustanova za visoko obrazovanje u Hrvatskoj. AACSB akreditacija, stečena 2013. godine uvrstila je ZŠEM u zajednicu pet posto (5%) najkvalitetnijih poslovnih škola u cijelome svijetu. Sama akreditacija predstavlja potvrdu pozicije ZŠEM-a kao vodeće poslovne škole u Hrvatskoj.

Dobivanje akreditacije rezultat je temeljitog rada, unapređenja studijskih programa i usluga koje pružamo svojim studentima. Studentima AACSB akreditacija garantira prepoznatljivost diplome širom svijeta i otvaranje brojnih vrata prilikom nastavka obrazovanja i zapošljavanja. Eduniversal, francuski portal koji prema rigoroznim standardima ocjenjuje kvalitetu poslovnih škola u svijetu, već je petu godinu za redom proglasio ZŠEM najboljom poslovnom školom.

O našoj izvrsnosti govore i podaci o zapošljavanju: naime, više od 70% ZŠEM-ovih diplomanata u ovim kriznim vremenima pronalazi zaposlenje najkasnije četiri mjeseca nakon diplome.

Ako ste spremni poduzeti odlučujući korak za vašu karijeru i obrazovanje i prijaviti se za studij na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa, prvoj AACSB akreditiranoj poslovnoj školi u Hrvatskoj i Jugoistočnoj Europi, potrebno je položiti naš prijamni ispit. Svjesni smo kako je održavanje prijamnog ispita neuobičajena praksa u današnje vrijeme. Međutim, i dalje vjerujemo kako se iza istih ocjena iz različitih srednjih škola često krije različito znanje. Državna matura, iako bitna sastavnica kriterija za upis na ZŠEM, nije jedino mjerilo za upis na fakultet.

Uvjeti upisa

Prijava programa na hrvatskom jeziku

Prijava programa na engleskom jeziku

Predavači Zagrebačke škole ekonomije i managementa često se ubrajaju među vodeće hrvatske poslovne i ekonomske stručnjake. Većina naših predavača su stekli barem jednu obrazovnu kvalifikaciju u inozemstvu, najčešće u Zapadnoj Europi ili Sjedinjenim Američkim Državama. Mnogi naši predavači su uspješne poslovne osobe, koje mogu prenijeti svoja iskustva i praktična znanja našim studentima.

Među našim cijenjenim predavačima ubrajamo: dr. sc. Dinu Dogana, člana uprave Hrvatskog Telekoma, dr. sc. Zlatka Matešu , predsjednika vlade Republike Hrvatske od 1995.-2000. godine, dr. sc. Ljerku Mintas-Hodak, prvu hrvatsku ministricu Europskih Integracija i druge ugledne stručnjake.

Zagrebačka škola ekonomije i managementa je privatna poslovna škola koja se financira isključivo od školarina. U školarinu je uključeno sve potrebno za izvršavanje studentskih obveza te daje studentima dodatne mogućnosti kako bi po završetku studija bili spremni za aktivno priključenje poslovnoj zajednici.

Cijena školarine za akademsku godinu 2014./2013. Iznosi 5.500,00 eura na što kandidat može ostvariti popust.

Zagrebačka škola ekonomije i managementa najveći je donator Zaklade Ivana Hodak, koja djeci slabijeg ekonomskog statusa pruža mogućnost studiranja, a o mogućnostima stipendije možete se informirati na stranicama Zaklade.

Zagrebačka škola ekonomije i managementa kontinuirano ulaže u usavršavanje naših predavača koji objavljuju znanstvene, stručne i nastavne radove, sudjeluju na konferencijama, radionicama, stručnim skupovima i projektima u zemlji i inozemstvu. Naši predavači daju vidljiv doprinos akademskoj zajednici, ne samo na ZŠEM-u već i na globalnoj razini, na što ukazuju i imena svjetskog značaja koja su zajedno s našim predavačima koautori radova značajnih za globalno visokoškolsko obrazovanje. Radovi naših predavača proglašeni su i najboljim radovima na međunarodnim konferencijama, što također potvrđuje kvalitetu istraživačkog rada.

Od samog osnutka ZŠEM-a težili smo tome da budemo prva uistinu međunarodna poslovna škola u Hrvatskoj. Danas, s više od 100 partnerskih sveučilišta i poslovnih škola diljem svijeta, od kojih mnogi spadaju u najprestižnije svjetske škole, možemo reći kako smo u tome uspjeli. Studenti ZŠEM-a, imaju priliku provesti do godinu dana na nekom od sveučilišta diljem svijeta bez dodatnih troškova školarine. Ovo je iznimno korisno iskustvo putem kojeg naši studenti stječu pregršt novih iskustava kojima će drugačijim očima gledati na svoju domovinu, steći nova prijateljstva diljem svijeta te imati vrijedan dodatak životopisu, kojim će dokazati poslodavcima sposobnost snalaženje u novim okolnostima i vladanje stranim jezicima.

Partnerska sveučilišta

Profesionalni sportaši uz mnoge treninge, putovanja i natjecanja često razmišljaju i o svom obrazovanju. Kvalitetan studijski program prilagođen mnogim sportskim obvezama Zagrebačka škola ekonomije i managementa pripremila je upravo za aktivne i profesionalne sportaše. ZŠEM svojim studentima koji se aktivno bave sportom nudi studij organizacijski prilagođen sportašima koji zbog puno treniranja ne mogu redovno pohađati predavanja.

U radu se sustavno koristi e-learning platforma koja pruža odlične preduvjete za kvalitetno obrazovanje te se tako mogu nadoknaditi mogući izostanci s nastave. ZŠEM trenutačno pohađaju sportaši uključeni u dvadesetak sportova: 25 kategoriziranih sportaša‚ 15-ak državnih prvaka te nekoliko nositelja medalja sa svjetskih i europskih prvenstava te Univerzijade. Krug aktivnih sportaša dosta je širok‚ oko 5% studenata ZŠEM-a svakodnevno trenira barem jedanput. Studenti ZŠEM-a predstavljali su Hrvatsku na dvije posljednje zimske i ljetne Univerzijade te na Olimpijskim igrama u Londonu.

Preddiplomski studij ekonomije i managementa (240 ECTS bodova)

– Na hrvatskom i engleskom jeziku

Više o studiju

Diplomski studij MBA program (60 ECTS bodova)

Marketing

Management

Upravljanje ljudskim potencijalima

Financije i bankarstvo

Financije i računovodstvo

Računovodstvo, revizija i porezi

Kvantitativne financije Management informacijskih sustava

Upravljanje lancem opskrbe General MBA FLEX MBA (part time)

Više o studiju

Diplomski studij ekonomije (120 ECTS bodova)

Više o studiju

Career centar podupire misiju ZŠEM-a djelovanjem na području razvoja plana karijere te edukacije studenata u pogledu zapošljavanja, stručnih praksi, međunarodne razmjene i Alumni zajednice diplomanata.

Glavne djelatnosti su planiranje karijere i samoprocjena studenata, profesionalna orijentacija i tržišna potražnja, zapošljavanje i potražnja zaposlenja, stručne prakse, suradnja sa tvrtkama Career poslovnog kluba kako bi povećali korporacijski profil regrutiranjem studenata ZŠEM-a i razvijanjem postojećih stručnih praksi i uvođenjem mladih kadrova u poslovne aktivnosti.

Cilj Career centra je tvrtkama omogućiti lakši pristup studentima te samim time tvrtka povećati mogućnost dobivanja kvalitetnih studenata, omogućiti brže i efikasnije pronalaženje studenata za povremene, stalne i ostale studentske poslove te pomoći studentima pri pronalasku stručne prakse, zaposlenja, povremenih, stalnih te ostalih poslova za koje pojedina tvrtka u određenom trenutku ima potrebu.

Zagrebačka škola ekonomije i managementa

Jordanovac 110, Zagreb

Telefon: 01 2354 245

Fax:01 2354 155

Izračun bodova za upis na fakultet na Srednja.hr

Izračunaj svoje bodove!
Copy link
Powered by Social Snap