Pretraga

Rekordan broj prijava za srednjoškolsku Ideju Godine

A- A+

Treće izdanje Ideje godine, jedinog srednjoškolskog Business plan natjecanja, bilježi rekordan broj prijava timova iz cijele Hrvatske. Dvadesetak timova, pedeset učenika i deset profesora mentora poslalo je svoje poslovne planove u želji da budu u deset najboljih ideja koji će imati priliku boriti se za glavnu nagradu 13. veljače u Zagrebu.

Izdvojeni članak

Croatian Beaches: Varaždinke koje će aplikacijom unijeti revoluciju u hrvatski turizam

Prvi rok prijava za srednjoškolsku Ideju godine završio je s jučerašnjim danom. Premda su prve prijave neobavezne, čak dvadeset timova poslalo je svoje poslovne planove i ideje, dok je konačni rok za slanje prijava 23. siječnja. Timovi koji su sada poslali svoje Ideje godine, dobit će recenziju svojih radova od jednog člana stručnog žirija i priliku za popravak grešaka do gore navedenog datuma.

Broj prijava premašio očekivanja

Projekt Ideja godine u organizaciji portala Srednja.hr izvodi se u suradnji sa stručnim partnerima Visoko učilište Algebra i Visoko učilište Effectus. Cilj projekta je omogućiti učenicima srednjih škola s kvalitetnim idejama da iste predstave na nacionalnoj razini pred partnerima i poduzetnicima. Projekt je pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, Agencije za odgoj i obrazovanje kao i Agencije za strukovni obrazovanje i obrazovanje odraslih.

Deset najboljih timova iz cijele Hrvatske poziva se na veliko finale koji se ove godine održava 13. veljače u prostorima Visokog učilišta Effectus. Pozivnica najboljima ovisi o poslovnom planu koji se treba ispuniti, a uvjet je da Ideja godine sadrži novu tehnologiju.

Prve pobjednice Ideje godine s aplikacijom ‘Croatian Beaches’ bile su učenice I. gimnazije Varaždin Eva Perković, Dora Dubravec i Mirna Lazar s mentoricom Kristinom Oršić-Manojlović, dok se u ovoj godini titulom Ideje godine 2014 okitio učenik Tehničke škole Ruđer Bošković Ilija Perić s mentorom Milanom Koraćem.

Izdvojeni članak

Finale ‘Ideje godine’: U velikoj konkurenciji pobjedu odnio Ilija Perić iz Tehničke škole Ruđera Boškovića

Prijave iz škola koje do sada nisu sudjelovale

Pedesetak učenika raspodijeljenih u dvadeset timova već se prijavilo sa svojim poslovnim planovima, dok je dodatnih desetak timova poslalo službenu prijavu, ali bez poslovnog plana. Po prvim rezultatima čini se da će ulazak u finalni dio natjecanja i predstavljanje projekta pred žirijem biti teže nego inače. S nekoliko prijava škola koje su već ostvarile značajan uspjeh na Ideji godine, bilježe se prijave iz škola koje do sada nisu bile uključene u projekt.

Primjerice Škola za modu i dizajn u Zagrebu ima dvije prijave, učenici iz Prirodoslovno-Grafičke i Pomorske škole Zadar zajednički su se prijavili na projekt, Elektrotehničarima iz Zagreba je uz posebnu molbu omogućeno sudjelovanje s četvero osoba što je bila praksa i u prethodnim godinama.

Do kraja godine timovi koji su poslali svoje poslovne planove mogu očekivati recenzije radova, dok je konačni rok prijava za sve timove 23. siječnja. Posljednjeg dana u siječnju ćemo objaviti konačne finaliste, a za petak 13. očekuje nas predstavljanje najboljig Ideja godine u Zagrebu. Više informacije o bitnim datumima možete pročitati ovdje.