Pretraga

Rimac Automobili postali prijatelj srednjoškolskog projekta Ideja godine

A- A+

Ideja godine je business plan contest namijenjen srednjoškolcima koje organizira srednja.hr s partnerima Visokim učilištem Algebra i Visokim učilištem Effectus. S jedinstvenim natjecanjem želimo potaknuti učenice i učenike srednjih škola da osmisle inovativne ideje i projekte te da ih, uz razradu prikladnog poslovnog plana i prijedloge tehnoloških rješenja, prezentiraju žiriju i javnosti. Danas možemo najaviti da je tvrtka Rimac automobili postala prijatelj projekta.

Rimac Automobili – Prijatelj projekta Ideja godine

Natjecanje Ideja godine – ‘Novim tehnologijama do poslovnog uspjeha’ zamišljeno je tako da učenici moraju kroz poslovni plan i prezentaciju predstaviti svoju poduzetničku Ideju. Prve prijave za učenike otvorene su do 18. veljače, a ako poslovni plan pošaljete do tada jedan od članova žirija recenzirat će vam rad te ćete dobiti priliku popraviti ga do finalnih prijava 15. ožujka.

Rimac Automobili dat će svoj doprinos kao prijatelji projekta

Jedan od članova žirija na finalnom događanju u prostorima Visokog učilišta Algebra bit će osoba iz Rimac Automobila.

– Redovito sudjelujemo na događanjima poput dana karijera i ostalih projekata u organizaciji fakulteta i studentskih udruga, i trudimo se promovirati znanje i poduzetnički duh u svim dobnim uzrastima. Rimac Automobili svjesni su potrebe za stvaranjem poduzetničkog duha kod mladih već u srednjoškolskom razdoblju te smo odlučili dati svoj doprinos kao prijatelji projekta Ideje godine. Sudjelovat ćemo u finalnom ocjenjivanju te dati mladima povratnu informaciju koliko su njihove ideje realne i uistinu potrebne u stvarnom svijetu. Važno je stvarati poticajno okruženje za mlade da ostanu u Hrvatskoj sa svojim kvalitetnim idejama te kao mlada tvrtka imamo potrebu pružiti ruku pomoći onima koji imaju takve ambicije. Samo u prošloj godini smo imali 26 mladih ljudi (pretežno studenata, ali i srednjoškolaca) koji su kod nas odradili neki oblik prakse i s kojima smo podijelili naše iskustvo i znanje. Sigurni smo da će ove godine taj broj biti i veći, rekao je voditelj ljudskih resursa u Rimac Automobilima Aco Momčilović.

Svi finalisti Ideje godine ići će u obilazak Rimac Automobila

Dan nakon finala, 1. travnja, svi finalni timovi koji smiju imati najviše do troje učenika i priključenog srednjoškolskog mentora, ići će u obilazak tvrtke Rimac Automobili u Svetoj Nedjelji.

– Finalisti mogu očekivati obilazak naše tvrtke u Svetoj Nedjelji kroz koji će upoznati kratku, ali interesantnu povijest naše kompanije, i upoznati se ukratko s radom svakog od odjela. Iako u stalnoj rekonstrukciji i povećanju prostora, u naše dvije zgrade su smješteni strojarsko i električno istraživanje i razvoj, proizvodnja te sestrinska firma koja proizvodi bicikle – Greyp. Ako nisu na sajmovima, finalisti će vidjeti i naš poznati automobili – Concept One, rekao je Momčilović iz Rimac Automobila.

Najbolje je prva poduzetnička iskustva steći što ranije

Glavna nagrada za pobjednički tim je kao i prijašnjih godina putovanje u inozemstvo, a kroz tri godine natjecanja svoju poslovnu ideju prijavilo je preko 300 učenika iz svih krajeva Hrvatske. Pitali smo voditelja ljudskih resursa u Rimac Automobilima koji bi trebao biti glavni poticaj mladima da krenu razvijati svoje poduzetničke ideje i vještine.

– Motivacija za učenjem i napretkom uvijem mora doći iznutra. Najbolje je prva iskustva steći što ranije, i učiti o samome procesu inovacija, kreativnosti ali i razvoju poslovnih ideja. Samo usvajanje poduzetničkih vještina i načina razmišljanja je zanimljivo i zabavno, a posljedice sakupljenih informacija i znanja su pozitivne i dugoročne, zaključio je Momčilović.

Više detalja o projektu možete pronaći ovdje.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/hr_HR/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Tražimo srednjoškolsku Ideju godine za put po Europi! Info na bit.ly/1Jyk3j9

Posted by Ideja godine on 28. siječnja 2016

Rimac Automobili postali prijatelj srednjoškolskog projekta Ideja godine
Share via
Copy link
Powered by Social Snap