Pretraga

Dino Rađa: Dvije velike lekcije koje sam kao golobradi mladić naučio od neponovljivog Dražena

A- A+

Uoči sutrašnjeg primanja u Košarkašku kuću slavnih, Dino Rađa se prisjetio svoga suigrača, koji je već primljen u Hall of Fame i vjerojatno najboljeg europskog košarkaša u povijesti Dražena Petrovića. Uz to što su se na nikad prežaljenog Dražena ugledali brojni klinci diljem svijeta, veliki Dino Rađa, tvrdi da je štošta od kapetana naučio i on.


Tako je na svome Facebook profilu naveo dvije Draženove lekcije.

Prva – rad, rad i samo rad. Kad imas problem ajde ga riješi u dvorani. Nemoš pogodit- dvorana, ispada balun- dvorana, nemoš trčat- Marjan, nemoš skočit- teretana. Jednom dodjemo u Poljsku igrat neki turnir i u dvorani nema teretane. Nema ni u hotelu. Šta sad. Nakon uru vrimena zove on mene i kaže – Naša san, ajmo. Odosmo taxijen Stojko, on i ja u neku ruzinavu teretanu lokalnih dizača utega. Tu smo mi napravili stanice za radit i odradili svoj trening.
Druga lekcija.
Igramo u Švedskoj neke kvalifikacije a on i ja cimeri. Idemo na kavu prije utakmice i ja vadim lovu za platit. On meni na to reče da spremin pare jer kad buden zarađiva ka on da mogu platit a do tada nema šanse. On je već bija u Realu te godine a ja u Splitu još.
Inače je bija poseban lik. Ništa ga nije zanimalo osim sporta. Zna bi me nazvat u svako doba dana i noći iz Amerike i pitat kako je igra Val iz Kaštela protiv Junaka iz Sinja. Četvrta liga Jug. Ko je da golove, ko je da koliko koševa u trećoj ligi u nekoj bezveznoj utakmici. Cile Sportske san mu mora pročitat svako par dana. Živija je za sport, bija vođa u svakoj prilici i kad je poginija nemogu uopće opisat tih 7 dana. Izać na prvi trening nakon je bija jedan od težih momenata u mom životu. Siguran san da se sad veseli tamo negdi gori. Počivaj u miru i fala za sve.