Pretraga

Danas su se na maturi pisale Biologija i Psihologija: ‘Ponovila su se pitanja s ljetnog roka’

A- A+

Danas je na jesenskom roku mature na redu Biologija i Psihologija. Razgovarali smo s dvjema pristupnicama koje su nam otkrile svoje dojmove nakon ispita.

maturantica

Foto: srednja.hr

Danas su se na jesenskom roku mature pisala dva inače popularna izborna ispita. Na ispit iz Biologije izašao je 271 pristupnik, dok je njih 90 danas poslijepodne polagalo Psihologiju.

‘Nisam baš učila’

Nakon ispita iz Biologije, javila nam se Mia, maturantica Klasične gimnazije u Dubrovniku koja je na jesenskom roku mature već polagala višu razinu Engleskog jezika. Tad nam je rekla kako je već upisala komparativnu književnost jer nije upala na željeni faks pa će pokušati iduće godine. Danas je pisala Biologiju i nije previše zabrinuta.

– Nisam baš učila, ali matura nije bila preteška. Bilo je pitanja koja su prekopirana s ljetnog roka, a druga knjižica nije bila ništa posebno teža nego na prethodnim rokovima. Ne očekujem više od trojke, rekla nam je.

Isto poslijepodne pisao se i ispit iz Psihologije.

Na Psihologiji se ponavljala pitanja

Mi smo razgovarali s gimnazijalkom Ivanom, koja na ovome roku piše ispite obveznog dijela mature, sve na višoj razini. Planira upisati upravo – psihologiju. Podijelila je dojmove s današnjeg testa.

– Teže nije bilo, po meni je dosta lagano bilo, nisam znala faze kognitivnog razvoja pa mi je taj zadatak bio nerješiv jer se tražilo baš da objasnim, a ja sam površinski znala o tome. Pripremala sam se preko stare sestrine trinomove skripte što je sačuvala. Očekujem neku četvorku, ispričala nam je.

Kaže da su se ponavljala neka pitanja s ljetnog roka, poput prvog, za koje kaže da joj se čini kako je bilo identično kao i na prethodnom roku.

Danas su se na maturi pisale Biologija i Psihologija: ‘Ponovila su se pitanja s ljetnog roka’
Share via
Copy link
Powered by Social Snap