Pretraga

[FOTO] Najkreativniji maturantski kostimi s ovogodišnje norijade

A- A+

Jučer je bio posljednji dan škole za maturante u Hrvatskoj. I dok su ga u većini gradova maturanti proveli zabavljajući se u majicama raznih natpisa i sipajući brašno, u drugim krajevima Hrvatske maturanti odijevaju kostime. Kreativnost maturanata iz Nove Gradiške, Koprivnice, Đurđevca, Križevaca i Zaboka pogledajte u fotogaleriji koju smo pripremili.

Veselo je bilo u Podravini. Na koprivničkom Zrinskom trgu plesalo je oko 350 maturanata, a iz tamošnjih škola ukupno ih odlazi nešto više od 700. Njima na žalost, kišno vrijeme nije išlo na ruku, međutim to ih nije omelo u njihovu slavlju koje je prošla u miru i bez nereda. U Đurđevcu na Trgu svetog Jurja Hrvatsko salonsko kolo plesalo je oko 150 maturantica i maturanata, dok se u Križevcima od svojih srednjoškolskig dana oprostilo njih otprilike 300. Ondje je maturantska povorka krenula ispred sportske dvorane OŠ Ljudevita Modeca te uz prigodno fućkanje i pjevanje prodefilirala središtem grada, piše portal ePodravina.

Ulice Zaboka preplavili su učenici i učenice odjeveni u domišljate kreacije. Uz obilje pjesme, zviždanja i konfeta, maturanti su na središnjem zabočkom trgu, kao i u Đurđevcu zaplesali Hrvatsko salonsko kolo, piše Zagorje.com.

Zabave nije izostalo ni u Novoj Gradiški gdje su, kao i svake godine maturanti nosili vrlo kreativne kostime. Tamošnji su učenici Gimnazije, Elektrotehničke i ekonomske, te Industrijsko obrtničke škole ulazak na prag zrelosti obilježili plesom Quadrilla i taktovima melodije ‘Gaudeamus igitur’ piše Radiong.hr. Kako su oni otplesali ovaj francuski dvorski ples možete pogledati u videu u nastavku teksta.

Više o norijadi 2016. pročitajte na sljedećim linkovima:

[VIDEO] Pogledajte odličnu video reportažu sa zagrebačke norijade

Norijada je bila lijepa dok se nisam ubila k’o stoka

[VIDEO] Maturant na zagrebačkoj norijadi otpjevao duet s Lanom Jurčević

[FOTO] Najbolje majice sa zagrebačke norijade 2016.

Odabrani najbolji maturantski slogani na području Osječko-baranjske županije!

Ovo je definitivno najlošije mjesto za parkirati bicikl za norijadu

Nećete vjerovati u čemu su se maturanti Medicinske škole Varaždin dovezili na proslavu mature!

Osječki maturanti na norijadi postavili pitanje svih pitanja!

[FOTO] Pogledajte veličanstvenu Quadrillu u Osijeku!

[FOTO] Ludilo u Dubroviku: Maturanti zapalili cestu, jedan ozlijeđen

[FOTO] Pogledajte kako se danas norilo diljem Hrvatske!

Di su pare pronašle pijanog maturanta od prošle godine