Pretraga

Ministarstvo branitelja objavilo poziv za sufinanciranje priprema za maturu

A- A+

Ministarstvo branitelja objavilo je javni poziv za sufinanciranje pripremnih tečajeva u akademskoj godini 2016./2017. Sufinancirat će se tako troškovi jednog pripremnog tečaja za polaganje ispita državne mature ili jednog pripremnog tečaja za polaganje razredbenog ispita za upis na studijske programe u narednoj akademskoj godini.

Srednja.hr

Izdvojeni članak

Prijavite se na besplatne pripreme iz matematike za državnu maturu

Za sufinanciranje troškova jednog pripremnog tečaja za polaganje ispita državne mature ili jednog pripremnog tečaja za polaganje razredbenog ispita za upis na studijske programe u akademskoj godini 2016./2017. mogu se javiti:

– djeca smrtno stradalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i djeca zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata,

– djeca HRVI iz Domovinskog rata,
– djeca dragovoljaca iz Domovinskog rata,

– HRVI iz Domovinskog rata i hrvatski branitelji iz Domovinskog rata (osobno).

Sufinanciranje troškova jednog pripremnog tečaja za polaganje ispita državne mature ili jednog pripremnog tečaja za polaganje razredbenog ispita za upis na studijske programe u akademskoj godini 2016./2017. za navedene osobe odnosi se na povrat sredstava do iznosa od najviše 2.000,00 kuna, a koja je polaznik pripremnog tečaja uplatio pravnom subjektu ovlaštenom za obavljanje djelatnosti, odnosno organizatoru pripremnog tečaja.

Svi koji se žele javiti na natječaj moraju Ministarstvu dostaviti sljedeće dokumente: popunjen obrazac zahtjeva, dokaz o statusu branitelja, ispunjeni on-line obrazac Prijave za polaganje državne mature i prijave na studijske programe, dokaz o podmirenju troškova pripremnog tečaja, potvrde nadležne Porezne uprave Ministarstva financija RH o visini dohotka za 2015. godinu za sve članove kućanstva starije od 15 godina uključujući i podnositelja zahtjeva, potvrde Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje o ukupnom iznosu mirovine ostvarene u 2015. godini odnosno potvrdu da pojedini član kućanstva nije korisnik mirovine, preslika kartice tekućeg računa, štedne knjižice ili zaštićenog računa (s upisanim IBAN-om) na koji će se izvršiti uplata povrata sredstava, preslika osobne iskaznice korisnika računa.

Dokument javnog poziva s uvjetima, kao i obrazac za prijavu možete vidjedi ovdje. Javni poziv ostaje otvoren do 1. srpnja 2016. godine.