Pretraga

Nije kasno: Faks koji vas može dobro pripremiti za budućnost još uvijek ima slobodnih mjesta za upis

A- A+

‘Ima li tu mjesta za mene?’ sigurno su pomislili svi koji su propustili ljetni upisni rok na fakultete i sada su u potrazi za preostalim mjestima. Dobre vijesti iz Varaždina govore da Fakultet organizacije i informatike još uvijek ima mjesta za upis, a mi donosimo koje sve vještine i znanja ovaj fakultet nudi. Spoiler alert: s ovim vještinama sigurno pronalazite dobar posao!

Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu

Varaždin je u zadnjih nekoliko godina postao pravo studentsko središte. Osim što je to maleni grad u kojem je sve ‘na 10 minuta pješice’, mogu se pohvaliti i s najbolje opremljenim studentskim domom. U Varaždinu se nalazi i Fakultet organizacije i informatike kojeg još uvijek možete upisati jer je ostalo mjesta za upis na jesenskim rokovima.

Na preddiplomskoj razini FOI izvodi dva sveučilišna studija: Informacijski i poslovni sustavi te Ekonomika poduzetništva. Uz to FOI izvodi i stručni studij Primjena informacijske tehnologije u poslovanju, koji se osim u Varaždinu mogu studirati i na studijskim centrima u Križevcima, Sisku i Zaboku.

Jesenski rokovi za upis studija u Varaždinu se održavaju 22. rujna, a u Križevcima, Sisku i Zaboku 29. rujna. Što je sve potrebno za upis i kako se prijaviti možete saznati na web stranici Fakulteta organizacije i informatike.

Informacijski sustavi

Ovaj studijski program studente oblikuje ne samo u stručnjake u području projektiranja i razvoja informacijskih sustava, već ih uči kako primijeniti navedeno u nekoj organizaciji. S ovom nadodanom organizacijskom razinom osoba koja završi studij Informacijski sustavi osposobljen je za poslovno promišljanje i shvaćanje komplementarnosti organizacijskog i informacijskog sustava. To znači da ste po završetku ovog studija u prednosti od drugih informatičara jer za razliku od njih imate uvid u biznis funkcionira i vašem budućem poslodavcu zapravo vrijedite kao dvije osobe.

Poslovni sustavi

Upisom studijskog programa Poslovni sustavi, student stječe dodatna znanja iz domene poslovanja, organizacije poduzeća te korištenja informacijskih tehnologija u poslovanju. Tako on može postati kvalitetan oslonac poslovnim procesima poduzeća, može raditi poslove koji zahtijevaju razumijevanje temeljnih koncepata organizacije i poslovanja te posjeduje visoku razinu poznavanja i korištenja suvremene informacijske tehnologije. Stručnjak ili stručnjakinja sa završenim ovim studijem zapošljiv je na različitim pozicijama unutar neke tvrtke jer kroz studij nauči mnoge stvari, od programiranja i web dizajna do računovodstva.

Ekonomika poduzetništva

Nakon studija Ekonomike poduzetništva u potpunosti ćete biti osposobljeni za poduzimanje samostalnih poslovnih pothvata i za obavljanje operativnih poslova u različitim tvrtkama. Na faksu ćete kroz ovaj studijski program biti upoznati s novim ekonomskim i informatičkim spoznajama, konceptima i poslovnim modelima poduzetništva. Po završetku ćete imati temeljna znanja iz ekonomije i srodnih disciplina, prava te informatike, odnosno kombinaciju znanja i vještina koje se tražene u većini tvrtki privatnog i javnog sektora, unutar ali i izvan granica Hrvatske te u međunarodnim poslovnim organizacijama.

Primjena informacijske tehnologije u poslovanju

Ovo je stručni studij te se osim u Varaždinu izvodi još i u Križevcima, Sisku i Zaboku. Nakon što završite ovaj studijski smjer svojim znanjem možete pomoći u rješavanju problema u području razvoja, uvođenja, održavanja i unaprjeđenja jednostavnijih programskih rješenja za potporu operativnim poslovnim procesima, kao i u području održavanja postojeće informacijske tehnologije. Na različitim kolegijima kao što su Izgradnja Web aplikacija ili Menadžment imate priliku usvojiti znanja iz različitih sektora koja vas mogu istaknuti od ostalih na tržištu rada.

Danas na tržištu postoje brojni programi obrazovanja koji uključuju znanja informacijske tehnologije no Fakultet organizacije i informatike u tom je području dokaz kvalitete studijskih programa iz razloga što su studenti završnih godina studija traženi u mnogobrojnim poduzećima, a neki od njih rade već i tokom studiranja.

Nije kasno: Faks koji vas može dobro pripremiti za budućnost još uvijek ima slobodnih mjesta za upis
Share via
Copy link
Powered by Social Snap