Pretraga

Pokušajte skupiti 12/12 na prošlogodišnjim pitanjima s mature iz Geografije

A- A+

Pred maturantima je u srijedu ispit mature iz Geografije. Ispitni katalog za ovu godinu ostao je isti kao i lani, što znači da će učenici imati dva sata za rješavanje 92 zadatka. Neke od prošlogodišnjih izdvojili smo za ponavljanje.

Foto: Unsplash

Maturanti koji sutra izlaze na ispit iz Geografije, osim što moraju poznavati geografske činjenice, morat će pokazati i određene geografske vještine prilikom korištenja geografskih karti te statistička i grafička znanja u interpretaciji prostornih pojava i procesa.

Učenici koji pristupe Geografiji sutra dobivaju dvije ispitne knjižice koje sadržavaju 92 zadatka, a test se piše 120 minuta bez stanke. Pristupnik u ispitu može ostvariti najviše 100 bodova, u svakome od četiri područja po 25. Zadaci koji će se naći u ispitu su oni produženog i kratkog odgovora te višestrukog izbora.

Neke od prošlogodišnjih zadataka izdvojili smo za ponavljanje prije ispita, a prije rješavanja potrebno je registrirati se u sustav kvizovi.srednja.hr, gdje možete odgovarati na pitanja s drugih provedenih ispita.

Pokušajte skupiti 12/12 na prošlogodišnjim pitanjima s mature iz Geografije
Share via
Copy link
Powered by Social Snap