Pretraga

Posljednje besplatne pripreme za maturu iz Hrvatskog: Otiđite i provjerite što znate o hrvatskom pjesništvu

A- A+

Srednjoškolski književni klub, koji se organizira u sklopu Kluba Zona u Splitu, od ove godine svakog petka nudi svojevrsne besplatne pripreme za državnu. Do sada su na druženjima obradili dosta lektirnih djela, a kao posljednje na repertoaru, upravo večeras u 19 sati, obrađivat će se teme iz hrvatskog pjesništva.

https://www.facebook.com/klub.zona/posts/993679380781554

Klub Zona (Jerina 1) u Splitu ove je godine unutar Srednjoškolskog književnog kluba ponudio priliku koju maturanti ne bi trebali odbiti. U večernjim terminima svakog petka obrađuju se lektirna djela, a sve je koncipirano kao svojevrsne besplatne pripreme za maturu iz Hrvatskog jezika i književnosti.

Večeras obrađuju hrvatsko pjesništvo

Danas u 19 sati posljednje je takvo druženje, a na repertoaru su teme iz hrvatskog pjesništva, a kao i prije, pripreme vodi profesorica Irena Delonga Nešić. Posljednji put usporedno se obrađivao Stranac Alberta Camusa i Kafkina Preobrazba, a u prijašnjim terminima ukupno je bilo još deset lektirnih naslova.

– I u trećoj sezoni srednjoškolci su prepoznali priliku da lakše razumiju ili na nov način dožive naslove s državne mature pa ne čudi što je u prvih pet druženja sudjelovalo više od 60 učenika. Od 13. travnja na druženjima petkom obradili smo deset lektirnih naslova, rekla je profesorica Delonga Nešić.

LEKTIRNI NASLOVI
1. Gospoda Glembajevi i Povratak Filipa Latinovicza,
2. Dundo Maroje i Hamlet,
3. Antigona i Kiklop,
4. Lovac u žitu i Zločin i kazna,
5. Bijeg i Posljednji Stipančići,
6. Stranac i Preobrazba,
7. hrvatsko pjesništvo

Share via
Copy link
Powered by Social Snap