Pretraga

U Puli, Dubrovniku i na Sveučilištu Sjever ostalo ukupno 1.495 mjesta: Provjerite koji će tamošnji faksevi imati jesenski rok

Dio maturanata koji na fakultet nisu upali na ovogodišnjem ljetnom roku, sreću će potražiti na jesenskom. Od ukupne upisne kvote za prvu godinu studija, na sveučilištima u Puli i Dubrovniku te Sveučilištu Sjever za rujanske upise ostalo  je ukupno 1.495 mjesta.

Foto: srednja.hr

Kandidati koji na jesenskom roku mature pišu neki od ispita, kao i oni koji s prijašnjim rezultatima žele na tom roku upisati neki od studija, listu prioriteta u sustavu Postani student mogu mijenjati sve do 19. rujna. Koji su pulski, dubrovački, varaždinski i koprivnički fakulteti odlučili provesti jesenski upisni rok, doznat ćete u nastavku.

Sveučilište Sjever

Na najmlađem hrvatskom sveučilištu, Sveučilištu Sjever, ukupno je ostalo 358 upisnih mjesta za jesenski rok. Na većini studija i sveučilišnog centra u Koprivnici i u Varaždinu riječ je o mjestima za izvanredne studente. Najviše mjesta ostalo je na izvanrednom studiju Sestrinstva, njih 70, dok mjesta više uopće nema na studiju Fizioterapije.

Sveučilište u Dubrovniku

Ukupno 321 kandidat moći će se na jesenskom roku upisati na neki od studija Sveučilišta u Dubrovniku. Slobodna mjesta raspoređena su na 14 studija, a najviše ih je, ukupno 210, za redovne studente. Najveći broj slobodnih mjesta, 42, ostao je za rujanski rok na studiju Elektrotehničke i komunikacijske tehnologije u pomorstvu.

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Od spomenuta tri sveučilišta, najviše je mjesta za jesenski rok ostalo na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli, ukupno 816. Za redovne studente koji će studirati uz potporu Ministarstva ostalo je 509 mjesta, za izvanredne 236, a za ostale kandidate 76 mjesta. Najviše mjesta na jesenskom roku, 153, bit će na Fakultetu ekonomije i turizma ‘dr. Mijo Mirković’.

U Puli, Dubrovniku i na Sveučilištu Sjever ostalo ukupno 1.495 mjesta: Provjerite koji će tamošnji faksevi imati jesenski rok
Copy link
Powered by Social Snap