Pretraga

U Puli, Dubrovniku i na Sveučilištu Sjever ostalo ukupno 1.495 mjesta: Provjerite koji će tamošnji faksevi imati jesenski rok

A- A+

Dio maturanata koji na fakultet nisu upali na ovogodišnjem ljetnom roku, sreću će potražiti na jesenskom. Od ukupne upisne kvote za prvu godinu studija, na sveučilištima u Puli i Dubrovniku te Sveučilištu Sjever za rujanske upise ostalo  je ukupno 1.495 mjesta.

Foto: srednja.hr

Kandidati koji na jesenskom roku mature pišu neki od ispita, kao i oni koji s prijašnjim rezultatima žele na tom roku upisati neki od studija, listu prioriteta u sustavu Postani student mogu mijenjati sve do 19. rujna. Koji su pulski, dubrovački, varaždinski i koprivnički fakulteti odlučili provesti jesenski upisni rok, doznat ćete u nastavku.

Sveučilište Sjever

Na najmlađem hrvatskom sveučilištu, Sveučilištu Sjever, ukupno je ostalo 358 upisnih mjesta za jesenski rok. Na većini studija i sveučilišnog centra u Koprivnici i u Varaždinu riječ je o mjestima za izvanredne studente. Najviše mjesta ostalo je na izvanrednom studiju Sestrinstva, njih 70, dok mjesta više uopće nema na studiju Fizioterapije.

[scribd id=385946100 key=key-Lcw7ndmRvznUMxMm3azq mode=scroll]

Sveučilište u Dubrovniku

Ukupno 321 kandidat moći će se na jesenskom roku upisati na neki od studija Sveučilišta u Dubrovniku. Slobodna mjesta raspoređena su na 14 studija, a najviše ih je, ukupno 210, za redovne studente. Najveći broj slobodnih mjesta, 42, ostao je za rujanski rok na studiju Elektrotehničke i komunikacijske tehnologije u pomorstvu.

[scribd id=385946162 key=key-kqKDty8WvSWQy8OvBs1L mode=scroll]

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Od spomenuta tri sveučilišta, najviše je mjesta za jesenski rok ostalo na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli, ukupno 816. Za redovne studente koji će studirati uz potporu Ministarstva ostalo je 509 mjesta, za izvanredne 236, a za ostale kandidate 76 mjesta. Najviše mjesta na jesenskom roku, 153, bit će na Fakultetu ekonomije i turizma ‘dr. Mijo Mirković’.

[scribd id=385946192 key=key-VNc3IzrLRhoj3Jms7h7c mode=scroll]