Pretraga

Stigle konačne rang liste za upis na faks: Pogledajte na kojem su se studiju ‘tukli’ za mjesto

A- A+

Već tradicionalno svake godine najtraženiji studij za upis među maturantima jest Logopedija. Ovaj smjer Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu i ove su godine upisala tek 52 studenta, dok ga je prijavilo 675 kandidata, od čega 254 kao prvi izbor. Odmah nakon slijede Kriminalistika zagrebačke Visoke policijske škole te Fizioterapija na Sveučilištu Sjever u Koprivnici.

Foto: Duje Kovačević, srednja.hr

Nakon objave konačnih rezultata mature, formirale su i rang liste za upis na sve fakultete u Hrvatskoj. Fakultete je u ljetnom upisnom roku prijavilo 34.872 kandidata, dok je pravo na upise steklo njih 25.684. Kao i do sada, poredali smo najtraženije studijske programe u Hrvatskoj i ni ovoga se puta nismo iznenadili.

Logopedija tradicionalno najtraženija

Prvih pet programa po traženosti među maturantima složila je Agencija za znanost i visoko obrazovanje (AZVO) na način da su popularni oni studiji koji imaju viši omjer prijava na prvom prioritetu i upisnih kvota. S ove su liste isključeni studijski programi s upisnom kvotom od 10 upisnih mjesta ili manje.

1. Logopedija, Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu
2. Kriminalistika (stručni), Visoka policijska škola
3. Fizioterapija (stručni), Sveučilište Sjever
4. Radiološka tehnologija (stručni), Zdravstveno veleučilište u Zagrebu
5. Medijski dizajn, Sveučilište Sjever

Osim već poznatih kandidata, čini nam se da ovogodišnji maturanti uvode neke nove favorite. Poglavito, to je Sveučilište Sjever čija su se dva studijska programa ove godine našla među pet najtraženijih u zemlji. Za podatke o traženosti svih studijskih programa u državi, pogeldajte tablicu ispod.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download

Copy link
Powered by Social Snap