Pretraga

10 srednjoškolskih programa u Krapinsko-zagorskoj županiji koje su upisali najbolji učenici

A- A+

Kao i u većini drugih županija i u Krapinsko-zagorskoj su osmaši s najviše bodova na upisima pohrlili u prirodoslovno-matematičku gimnaziju. Provjerili smo u kojih su deset srednjoškolskih programa te županije upisani na ljetnom roku imali najveći prosječan broj bodova.

Gimnazija A. G. Matoša Zabok | foto: google maps

Krajem ovog mjeseca, 21. kolovoza, započet će prijave za jesenski rok upisa u srednje škole, a u onima Krapinsko-zagorske županije ostala su 184 mjesta. Provjerili smo koje su škole u toj županiji upisivali učenici s najviše bodova u ljetnom roku.

Prema podacima Ministarstva znanosti i obrazovanja, najveći prosječan broj bodova imaju učenici upisani u prirodoslovno-matematičku gimnaziju Gimnazije A. G. Matoša u Zaboku, čak 79,43. Prvi na listi upisa u taj smjer imao je 81 bod, a posljednji i dalje visokih 77,57 bodova.

Po prosječnom broju bodova upisanih slijede dvije opće gimnazije. Tako su upisani u opću gimnaziju SŠ Krapina prosječno imali 77,47 bodova, a oni upisani u isti smjer Gimnazije A. G. Matoša u Zaboku u prosjeku imaju 76,86 bodova.

Od strukovnih programa na ovoj se ljestvici nalaze farmaceutski tehničar SŠ Pregrada, zatim arhitektonski tehničar SŠ Bedekovčina te tehničar za mehatroniku i tehničar za računarstvo SŠ Krapina. Koji su se još programi našli na listi onih koje su u Krapinsko-zagorskoj županiji upisivali učenici s najviše bodova, provjerite u nastavku. Napomenimo kako se nakon naziva škole i programa navodi prvo broj bodova posljednjeg na listi za upis, zatim prvog te prosječan broj bodova koje su imali upisani osmaši.

Izvor podataka: MZO

Share via
Copy link
Powered by Social Snap