Pretraga

10 stvari koje bi policijaci iz Heinzelove mogli naučiti iz filma ‘Sam u kući’

A- A+

Malo je osjećaja gore od gorčine, nemoći i nepravde kada si pokraden. Kome je ikada išta ukradeno, zna o čemu pričamo. Sada taj osjećaj imaju i policajci iz Heinzlove. Iz prostorija službe za borbu protiv organiziranog kriminala preksinoć je ukradeno 280.000 eura i dvije kile zlata. I dok se svekolika javnost maliciozno naslađuje s ljudima koji na (sada vidimo i koliko) opasnim ulicama glavnog grada svakodnevno bave s najgorim članovima društva kako mi ne bi morali, mi smo odlučili pružiti konstruktivnu pomoć. Donosimo deset stvari koje bi policija mogla naučiti iz filmskog serijala ‘Sam u kući’.

YouTube; screenshot

1. Premažite sigurnosne ljestve vazelinom

Provalnici su u Heinzlovu navodnu upali preko sigurnosnih ljestvi. Te su ljestve, kao i svaki mogući ulaz u zgradu dobro čuvane i snimane, ali kako vidimo, opreza nikad dosta. Ljestve bi bilo dobro premazati vazelinom, što bi ih učinilo skliskima. Provalnici bi u pokušaju provale zasigurno popadali na leđa, što ih možda ne bi spriječilo, ali bi ih zasigurno usporilo.

YouTube screenshot

2. Užarite bravu od sefa

Kad već imate posla s ljudima koji su u stanju provaliti u zaštićeni sef u policijskoj postaji, jedino što možete je da im otežate posao. Plamenikom užarite bravu od sefa, tako da se zlotvori dobro opeku kada ju pokušaju otvoriti.

YouTube; screesnshot

3. Odškrinite vrata od ureda, ali na vrh postavite peglu

Razbojnik će vidjeti odškrinuta vrata, olakomiti se i nahrupiti unutra. U tom trenutku na uljezovu glavu pada pegla i neutralizira prijetnju. Jednostavno, a učinkovito.

YouTube screenshot

4. Premažite stube ljepljivim katranom

Provalnik zbog slabog osvjetljenja neće primijetiti debeli sloj katrana na stepenicama. Džonovi cipela će mu se zalijepiti, zbog čega će nastaviti pljačku bez obuće i čarapa, što ga možda neće spriječiti, ali će vama olakšati daljnje djelovanje. 

YouTube screenshot

5. Na vrh stubišta pobacajte Lego kocke

Kako je sada potpuno bos, provalnik će na legiće stati bez ikakve zaštite. Svi znamo da je stati bos na legiće izaziva najgoru zamislivu bol, tako da je samo ova mjera zaštite gotovo pa i dovoljna kazna za zlotvore.

YouTube; screenshot

6. Jednog policajca postavite na krov i opremite ciglama

Jednostavno. U slučaju da se netko penje na zgradu, policajac je spreman da ga gađa s ciglama. 

YouTube; screenshot

7. Opremite se petardama

Protiv provalnika se treba koristiti i psihološkim sredstvima. Kada primijetite da je netko u zgradi, bacanjem petarda stvorit ćete diverziju, te provalniku stvoriti krivu sliku o vašoj brojnosti i borbenoj spremi.

Youtube; screenshot

8. Pustite neki film s razglasa

Jedna od najtežih dužnosti za svakog radnika u osiguranju je kontrola video nadzora. Čovjek se lako uspava, treba malo protegnuti noge, a sam bog zna da online poker ne čeka živu silu. Kada kontrolor odlazi na jednu od zasluženih pauza, neka lijepo s razglasa pusti neki film, i tako svim uljezima oda dojam da se u stanici nešto budno radi.

YouTube; screenshot

9. Pustite tarantulu da slobodno šeta po stanici

Prisutnost otrovne tarantule čini svaki štićeni prostor mnogo sigurnijim. Provalnik se sada, uz sve postavljene zamke, mora brinuti i o otrovnoj i opasnoj životinji koja vreba iz mraka.

YouTube; screenshot

10. Sprijateljite se s naizgled strašnim, ali zapravo dobroćudnim starcem s kvarta

Nikada ne možete imati dovoljno saveznika u borbi protiv kriminala. Naizgled jezivi, ali zapravo dobroćudni starac mogao bi na kraju biti jezičac na vagi u borbi protiv zlikovaca.

YouTube; screenshot

10 stvari koje bi policijaci iz Heinzelove mogli naučiti iz filma ‘Sam u kući’
Share via
Copy link
Powered by Social Snap