Pretraga

Blago im se: Učenicima u ovoj hrvatskoj županiji nastava počinje tek 10. rujna

A- A+

I dok se učenici u ostatku Hrvatske već lagano pripremaju za ponovni povratak u školske klupe, osnovci i srednjoškolci u Splitsko-dalmatinskoj županiji, ‘u litu će guštat’ tjedan dulje. Njima će nastava početi tek 10. rujna.

foto: Ivan Božić|srednja.hr

Službeno je objašnjeno kako ravnatelji škola iz ove županije, još početkom rujna imaju učestale sastanke pa je iz tih razloga nastava odložena.

Izdvojeni članak

Školski kalendar s praznicima za 2018./2019.

No, već se godinama mogu čuti kritike roditelja, učenika, ali i turističkih djelatnika o tome da nastava u Dalmaciji treba početi nešto kasnije, budući da je u prvom tjednu rujna, Dalmacija još uvijek okupana suncem i prepuna gostiju, a dio turističkih poslova obavljaju i učenici.

U drugoj polovici lipnja, kada je Vlada RH uvažila molbu Splitsko-dalmatinske županije za odgodom nastave, pitali smo i ostale županije uz more, imaju li namjeru Vladi uputiti neki sličnu molbu.

Međutim, ostali su se odlučili prikloniti kalendaru, koje je zadalo Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Naravno, pet radnih dana više koje će provesti u uživanju na ljetnim praznicima, učenici u Splitsko-dalmatinskoj županiji, morat će nadoknaditi. Najviše se kao termin nadoknade, pisala je još u lipnju Slobodna Dalmacija, spominje drugo polugodište odnosno skraćivanje proljetnih praznika.

Pogledajte kalendar s praznicima za školsku godinu 2018./2019., a koji dakle vrijedi za ostalih 19 županija i Grad Zagreb.