Pretraga

Branimir Tot u podcastu otkriva tajne iza kulisa hit kvizova Milijunaša i Potjere

A- A+

U podcastu smo ugostili Branimira Tota, vjerojatno najsimpatičnijeg natjecatelja kvizova. Nakon što je u Potjeri napravio totalni show, u Milijunašu je prije par dana osvojio 64.000 kuna. Ugodno smo razgovarali, našalili se, a Branimir je s nama podijelio tajne iza kulisa dvaju hit kvizova. Kako izgleda proba, koliko smijete imati jokera i kakav je, zapravo, Tarik Filipović, samo su neka od pitanja na koje nam je dao zanimljive odgovore.

branimir tot

Marko i Branimir su razgovarali u našem podcastu | foto: srednja.hr

– S prijateljima i tadašnjom curom sam svratio na jednu kratku prije. Kako sam prvi put pred kamerama bio, ali ne mislim da je to nešto utjecalo, priča nam Branimir Tot, vjerojatno najsimpatičniji i najzanimljviiji natjecate hrvatskih televizijskih kvizova, o svom nastupu u Potjeri.

‘Nadam se da ministar Ćorić ovo gleda jer mi treba produljit ugovor’

Njega čude komentari ljudi koji kažu da im je toliki show. Kaže da su ga na cesti znali zaustaviti pa mu reći kako je zbog pozitive i vedrog duha njegova epizoda u Potjeri bila posebno dobra.

– Ja sam inače uvijek takav. I tako idem kroz život, kaže nam kroz smijeh Branimir.

Dobije ponekad i neke loše komentare, a priznaje nam da ih i sam ostavlja. Jednom je komentirao i članak s našeg portala rekavši kako se nada da ministar Ćorić prati tekstove o njemu jer mu treba produljiti ugovor. Ministar, kaže nam, nije ništa odgovorio.

– Tak’ da letim krajem mjeseca, nema problema, šaljivo nam govori.

Nakon Potjere je, jer njegov tim ništa nije osvojio, bio malo razočaran. Tu se nije dalje prijavljivao, no redovito je odlazio po ‘pub’ kvizovima sa svojom ekipom. Kada su prvi puta osvojili kvizašku ligu u prosincu prošle godine, tada se prvi put prijavio na kultni Milijunaš.

Iza kulisa Milijunaša

Tek nakon što se treći put prijavio za Milijunaša, u kolovozu ove godine, zvali su ga da sudjeluje. Tako je i zasjeo u vruću fotelju nasuprot Tarika Filipovića i naposljetku došao do solidnog iznosa od 64.000 kuna.

– Pit’o sam ga iza kulisa ‘Tariče, je l’ me se sjećate iz Potjere’, rekao mi je ‘joj imam traume od toga’, prepričava kroz smijeh Branimir.

Kaže da mu je i Tarik rekao da su ga zaustavljali na ulici i pitali ‘kad će ti se vratit’ onaj’. Za Tarika kaže da je opušten, na njemu se vidi da ima iskustva.

– Jedan dečko je na probi bio vrhunski, jako je puno znao. Bio je valjda prvi put na Milijunašu. Ja sad gledam njega ‘a joj tebe će sinko satrat’. Na kraju je s tisuću kuna otišao, kaže Branimir.

Ne zna prate li iz kviza znanje kandidata na probi, ali sumnja. Dalje nam prepričava kako izgleda proba.

– Na probi Milijunaša dobiješ pet pitanja. Dva do tisuću, dva do 32 tisuće, i jedno gore do milijun. Meni je među prvim pitanjima bilo ‘jedna lasta ne čini…’ pa odgovori proljeće, ljeto, jesen, zima. Ja kažem, sad smo u jeseni, nisam siguran, ja bih tu pola-pola koristio. Producentica umra od smijeha. Pita me ona ‘zar stvarno to ne znaš’, rekao želim probat Joker. I prepolovili su oni to meni, kažem, mislim da je proljeće, priča nam Branimir.

Kaže da je između snimanja prvog i drugog dijela emisije bio van sebe. Nije bio vani, ali je uzeo litru vina, priznao nam je.

– Mama je bila pod šokom, stari je mislio da se zaje*avam. Nisu mi vjerovali. Onda sam im počeo govoriti pitanja koja su mi dolazila, kojih sam se sjetio, priča Branimir.

Samo tri jokera

Prije je jokera bilo pet. No, kako je poznati kvizaš Mirko Miočić često bio joker natjecateljima, onda su to smanjili na tri. Ta tri jokera, priznaje nam Branimir, uglavnom ne mogu sve pokriti. On je tako razmišljao da za sport, zemljopis i film baš i nema jokera.

– Za sport mi neće trebati jer sport znam ja. Ali sada kad je za 125.000 kuna razmišljao sam, znam li sport. Za film sam htio da mi dođe jer sam ga imao pokrivenog s dva jokera. Ili zemljopis sam htio. Eto došao je zemljopis, no ne ono što sam očekivao, rekao nam je Branimir.

Cijeli podcast možete pogledati u videu ispod.

Branimir Tot u podcastu otkriva tajne iza kulisa hit kvizova Milijunaša i Potjere
Share via
Copy link
Powered by Social Snap