Pretraga

Doznali smo kada će učenici Splitsko-dalmatinske županije nadoknaditi tjedan dana kasniji početak školske godine

A- A+

Predstavnici Splitsko-dalmatinske županije tražili su tjedan dana kasniji start školske godine 2018./2019. što im je Vlada RH odobrila pa će svim osnovcima i srednjoškolcima u navedenoj županiji, nastava početi 10., umjesto 3. rujna, kako je u ostatku zemlje. No, pet radnih dana dakako valja i nadoknaditi pa će splitski učenici na zimu ranije na nastavu.

foto: Ivan Božić|srednja.hr

Sa zimskih praznika, učenici će se u školske klupe vratiti 14. siječnja, no ne i školarci u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Izdvojeni članak

Školski kalendar s praznicima za 2018./2019.

– Splitsko-dalmatinska županija je kao osnivač osnovnih i srednjih škola iskoristila svoje pravo u skladu s propisima te je, uz suglasnost Ministarstva, drugačije planirala školski kalendar i početak nove školske godine 2018./2019. Nastava će u svim školama u prvom polugodištu započeti 10. rujna dok će nastava u drugom polugodištu započeti u ponedjeljak 7. siječnja 2019. godine, odgovara nam Tomislav Đonlić, privremeni pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Splitsko-dalmatinske županije.

U ostalih 19 županija i Gradu Zagrebu nova nastavna godina počinje u ponedjeljak 3. rujna, a kalendar predstojeće školske godine, zajedno s praznicima, možete pogledati na ovoj poveznici.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap