Pretraga

Evo kako će izgledati prijemni ispit za upis u Gimnaziju Tituša Brezovačkog u Zagrebu

Prošli smo tjedan pisali kako će ove godine uz MIOC i Gimnazija Tituš Brezovački u Zagrebu organizirati prijemni ispit za upis novih učenika, i to iz dva predmeta – Hrvatskog jezika i Matematike. U nastavku teksta donosimo primjerke zadataka koji će se pojaviti na tim provjerama znanja.

Foto: Pexels

Gimnazija TItuš Brezovački u Zagrebu od ove godine organziira prijemni ispit iz Hrvatskog jezika i Matematike kao uvjet za upis novih učenika. Ti testovi učenicima će maksimalno donijeti 5 bodova s rezultatom zaokruženim na dvije decimale. No, valja naglasiti kako prijemni neće biti eliminacijski. Prema informacija koje imamo, provjera iz Hrvatskog jezika i Matematike obuhvatit će Nastavni plan i program za osnovnu školu.

Na prijemnom iz Hrvatskog ispitivat će se kompetencije iz područja: pravopis, promjenjive  i nepromjenjive  vrste riječi, glasovne promjene, gramatičko ustrojstvo rečenice, vrste rečenica, nezavisnosložene rečenice, zavisnosložene rečenice, teorija književnosti. Provjera iz Matematike ispitivat će kompetencije iz područja: brojevi, algebra, geometrija, statistika i vjerojatnost.

U dokumentima ispod možete vidjeti primjerke kvalifikacijskih prijemnih ispita iz Matematike i Hrvatskog, slične onima koji ćete polagati ako se odlučite za u upis u Gimnaziju Tituš Brezovački. Više informacija o postupku polaganja i prijave prijemnog ispita pogledajte na službenoj stranici Gimnazije.

Primjer prijemnog ispita iz Hrvatskog jezika:

Primjer prijemnog ispita iz Matematike:

Evo kako će izgledati prijemni ispit za upis u Gimnaziju Tituša Brezovačkog u Zagrebu
0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap