Pretraga

Google ima veliku novost koja bi mogla olakšati učenje mnogima teškog predmeta

A- A+

Periodni sustav elemenata temeljno je gradivo Kemije, a po prvi se puta učenici s njime susreću u 7. razredu osnovne. Do kraja srednje koriste ga za usvajanje novih znanja, a između ostaloga uče i o svojstvima pojedinih elemenata te skupine elemenata. Ovih dana na Google je stigao interaktivni periodni sustav elemenata.

Google je u svoje pretrage uveo interaktivni PSE/screenshot

Periodni sustav elemenata je sustavni tablični poredak kemijskih elemenata koji odražava njihovu atomsku građu i sličnost njihovih fizikalnih i kemijskih svojstava.

O tim svojstvima od sada možete učiti pomoću novog Googleovog alata, interaktivnog periodnog sustava koji se nalazi na linku.

Nakon otvaranja periodnog sustava koji je dostupan na engleskom jeziku, moguće je kliknuti na svaki od elemenata, nakon čega se prikazuju osnovne informacije o svakom elementu – gdje ga nalazimo, za što se koristi u svakodnevnom životu, kada je otkriven i tko ga je otkrio te atomski broj elementa.

pred svih ovih informacija otvara se i posebna ikona s nazivom elementa na koju je također moguće kliknuti te ona korisnike odvodi na Googleove rezultate pretrage vezane uz taj element.