Pretraga

Grad Zagreb raspisao natječaj: Za ovu godinu dijele stipendiju višu od minimalne plaće

A- A+

Grad Zagreb i ove će godine dodjeljivati stipendije najizvrsnijim učenicima. Natječaj putem kojeg će se stipendirati njih najviše 80 za ovu je godinu već raspisan. Uz taj, u tijeku je i natječaj za učenike i studente pripadnike romske nacionalne manjine.

Foto: Marko Matijević|srednja.hr

Grad Zagreb raspisao je natječaj za dodjelu stipendija izvrsnim učenicima za školsku godinu 2018./2019. Natječajem će biti dodijeljeno maksimalno 80 stipendija, a kriteriji za utvrđivanje liste kandidata su uspjeh u školovanju te postignuti izvannastavni i izvanškolski rezultati tijekom srednjeg obrazovanja.

Izdvojeni članak

Srednjoškolcima se nudi 4.500, a studentima 10.000 kuna: Raspisan natječaj za stipendije Osječko-baranjske županije

Sudionici natječaja ne smiju biti ponavljači razreda te moraju biti redovni učenici trećeg ili višeg razreda. Moraju imati neprekidno prebivalište u Gradu Zagrebu najmanje jednu godinu prije objave natječaja i biti državljani Republike Hrvatske te biti mlađi od 21 godine.

Ova se stipendija dodjeljuje za 12 mjeseci, računajući od 1. rujna ove godine. Iznos Stipendije utvrđuje se u visini 40% prosječne neto plaće u Gradu Zagrebu za razdoblje od siječnja do kolovoza 2018. godine. Prema podacima iz kolovoza, prosječna plaća u Zagrebu iznosila je oko 7.200 kuna, što bi značilo da je iznos ove stipendije oko 2.800 kuna i viši je od minimalne hrvatske plaće.
Natječaj za izvrsne učenike objavljen je 28. rujna na stranicama Grada Zagreba, a zatvara se 15 dana od objave. Valja za kraj napomenuti kako su stipendisti nakon završetka školovanja dužni raditi na području Grada Zagreba odnosno, uz suglasnost davatelja stipendije na području Republike Hrvatske, najmanje onoliko vremena koliko su primali stipendiju. Više o samom natječaju i o tome koju je dokumentaciju potrebno priložiti u prijavi doznajte u nastavku.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download

Osim spomenutog, u tijeku je i natječaj za učenike i studente romske nacionalne manjine, kojima će se dodijeliti najviše 50 stipendija. Stipendija se dodjeljuje za školsku godinu 2018./2019., računajući od 1. rujna, a iznos stipendije utvrđuje se u visini 35% prosječne neto plaće u Gradu Zagrebu za razdoblje od siječnja do kolovoza 2018. godine.

Natječaj koji je raspisan 28. rujna zatvara se u roku od 15 dana od objave, a sve detalje o uvjetima i načinu prijave doznajte iz dokumenta koji slijedi.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download

Copy link
Powered by Social Snap