Pretraga

Iskusni biznismen povjerio što ne podnosi u životopisima

A- A+

Mark Petterson je jedan od suosnivača fonda rizičnog kapitala MatlinPetterson, jednostavnije ugledni financijaš s Wall Streeta. U svojoj dugogodišnjoj poslovnoj karijeri susreo se s mnoštvom životopisa kandidata koji su se javljali za različita radna mjesta. Otkrio je što ga u CV-u najviše odbija od svega.

Screenshot: OneWire

Suosnivač fonda rizičnog kapitala MatlinPetterson, Mark Petterson, tijekom svoje duge karijere u financijskim poslovima, susreo se s mnoštvom životopisa kandidata koji su se javljali za različita radna mjesta. U intervju OneWireu odlučio je otkriti što najviše ne podnosi u CV-evima.

Izdvojeni članak

Biznismen hrvatskih korijena nam je otkrio razlike između pristupa obrazovanju u Kanadi i Hrvatskoj

Ako ugleda da kandidat skače s jednog posla na drugi, odnosno da u prosjeku na poslu provodi dvije-tri godine, Petterson smatra da onda s eventualnim posloprimcom ‘nije nešto uredu’.

Po njemu je puno manji problem kada vidi životopis mlade osobe, koja nema nikakvog iskustva, nego li ove stalne ‘mjenjače’ radnog mjesta.

Ne smatra da je ambicija isprika za često mijenjanje posla.

– S pozitivne strane, kod mladih želim vidjeti s kakvim problemima su se susreli u životu i kako su ih prebrodili. Od osobe tražim hrabrost i kapacitet za izdržljivost, zaključuje ovaj poslovnjak s Wall Streeta.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap