Pretraga

Jedan od većih gradova otvorio natječaje za srednjoškolske i studentske stipendije, evo tko se može prijaviti

A- A+

Grad Rijeka otvorio je natječaje za tri stipendije za učenike i studente u ovoj školskoj, odnosno akademskoj godini. Stipendije se dodjeljuju u kategoriji darovitosti, za socijalne uvjete te studentima za deficitarna zanimanja.

Foto: Pixabay

Školska godina u punom je jeku, nedavno je počela i akademska čime su započeli i natječaji za stipendije. Ove srijede u Rijeci su objavljeni natječaji za tri stipendije, od čega se dvije dodjeljuju učenicima i studentima. Rok za podnošenje prijave na natječaje je 15 dana od dana objave natječaja, odnosno 4. studenog 2021. Riječ je o stipendijama za darovitost, za socijalni status te u slučaju studenata za izvrsnost.

– Pravo na podnošenje zahtjeva za dodjelu stipendije imaju učenici, odnosno redoviti studenti koji su državljani Republike Hrvatske i imaju prebivalište na području grada Rijeke. Svi ostali uvjeti, kao i kriteriji kojima pristupnici moraju udovoljavati navedeni su u uvjetima svakog pojedinog natječaja, poručuju iz Grada.

Stipendije za darovite učenike i studente

Kako stoji na web stranici Grada Rijeke, natječajem za darovite učenike i studente u školskoj/akademskoj godini 2021./2022. dodijelit će se ukupno 47 novih stipendija, od čega 14 stipendija za darovite učenike 3. i 4. razreda srednjih škola i 33 stipendije za darovite studente. Stipendije se dodjeljuju u mjesečnom iznosu od 850 kuna za razdoblje od devet mjeseci, za korisnike stipendije koji se školuju u Rijeci. Za stipendiste koji se školuju izvan Rijeke stipendija iznosi 1.100 kuna mjesečno.

– Temeljni kriterij za izbor korisnika stipendije je darovitost. Pristupnici natječaju boduju se prema uspjehu u obrazovanju, priznatim postignućima, te prema mišljenju profesora-mentora i rezultatima psihologijskog testiranja. Prijavu na Natječaj za darovite učenike 3. i 4. razreda srednjih škola i za darovite studente pristupnik obavezno ispunjava u elektroničkom obliku na obrascu (on-line pristupnica) dostupnom na internetskoj stranici Stipendisti on-line prijava pristupnika, uz koju treba priložiti i potrebnu dokumentaciju.

Potrebne obrasce možete pronaći ovdje, a detalje oko natječaja za darovitost možete doznati u dokumentu ispod. Napomena: ako vam dokument nije vidljiv, osvježite stranicu.

Stipendije za učenike i studente prema socijalnim kriterijima

Natječajem za dodjelu stipendija za učenike i studente prema socijalnim kriterijima u školskoj/akademskoj godini 2021./2021. dodijelit će se ukupno petnaest stipendija, od čega 11 stipendija za učenike srednjih škola i četiri stipendije za studente, stoji na webu Grada Rijeke.

Mjesečni iznos stipendije je 850 kuna i dodjeljuje se za 12 mjeseci školske/akademske godine. Glavni kriterij za ovu stipendiju su socijalni uvjeti u kojima učenik, odnosno student živi, ali u obzir se prilikom rangiranja uzima i prosjek ocjena. Učenik koji se prijavljuje treba imati srednju ocjenu od najmanje 3,5 i opisnu ocjenu iz vladanja ‘uzorno’, a student srednju ocjenu od najmanje 3,0 i najmanje 55 ECTS.

Potrebne obrasce za prijavu za ovu stipendiju možete pronaći ovdje, a detalje oko natječaja za stipendije prema socijalnom kriteriju možete doznati u dokumentu ispod. Napomena: ako vam dokument nije vidljiv, osvježite stranicu.

Download [21.44 KB]

Stipendije studentima za deficitarna zanimanja

Prema obavijesti Grada Rijeke, ovogodišnjim natječajem za dodjelu stipendija studentima koji se obrazuju za deficitarna zanimanja za potrebe ustanova na području grada Rijeke u akademskoj godini 2021./2022. dodijelit će se šest novih stipendija za studente koji se obrazuju za sljedeća deficitarna zanimanja:

  • magistar/a logopedije – dvije stipendije
  • magistar/a ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja – dvije stipendije
  • magistar/a edukacije rehabilitacije – jedna stipendija
  • magistar/a socijalne pedagogije – jedna stipendija

Mjesečni iznos stipendije je 1.100 kuna i dodjeljuje se za devet mjeseci akademske godine 2021./2022.

Prijavne obrasce za stipendiju za deficitarna zanimanja možete pronaći ovdje, a detalje uvjete za prijavu u dokumentu ispod. Napomena: ako vam dokument nije vidljiv, potrebno je osvježiti stranicu.

Jedan od većih gradova otvorio natječaje za srednjoškolske i studentske stipendije, evo tko se može prijaviti
Share via
Copy link
Powered by Social Snap