Pretraga

Kako se jeftino opremiti za novu školsku godinu

A- A+

Još je nekoliko dana do kraja velikog ljetnog raspusta, te osim privikavanja na svakodnevne radne obveze treba razmišljati o opremanju za novu školsku godinu. Uz udžbenike, bilježnice te ostala sredstava za pisanje i risanje, učenici preferiraju u novi početak krenuti u novoj opravi i obući. Donosimo vam neke savjete, kako sve željene stvari nabaviti, a bez da potrošite čitavo bogatstvo.

Nova školska godina je na pragu. Iako je raspust uvijek prekratak, dolazak na nastavu također ima svoje čari. Ako ništa, vidjet ćete kolege, simpatije te vama drage profesore. Uz ponovno privikavanje na svakodnevnu radnu atmosferu, nova školska godina iziskuje i stanovite novčane izdatke. Uz knjige, bilježnice te ostala pomagala za nastavu, većina voli u novi početak, krenuti i s određenim novitetima na sebi. U tekstu donosimo savjete kako se opremiti za školu, a da uz to i uštedite pokoju kunu.

Izdvojeni članak

Studenti zahvaljujući menzama uštede čak do 50 kuna po obroku

Korišteni udžbenici

Budući da se radi autorskih prava udžbenici ne smiju kopirati, umjesto novih, možete otkupiti korištene udžbenike od godinu starije generacije. Radi poznanstva najlakše se obratiti starijim kolegama iz škole ili susjedstva, no naravno uvijek ostaje mogućnost online dogovora ili odlaska na dražbu, koje se organiziraju ispred mnogih škola.

Torbe i pernice

Ovo su predmeti koje se ne kupuju svake godine, no ako su vam već dotrajali, postoji niz dućana koji upravo u ovo doba nude popuste na školski asortiman. Ionako nas obasipaju letcima trgovačkih centara te banerima na internetu, tako da se vrlo lako možete raspitati, gdje su cijene najprihvatljivije. No, ako vam torba ili ‘spremište olovaka’ još uvijek služe svrsi, novac radije utrošite za druge stvari.

Instrukcije

O ovome razmislite unaprijed. Zaostanete li već u prvih nekoliko tjedana primjerice s gradivom iz matematike ili fizike, uskoro ćete i trošak privatne poduke morati uračunati u školsku opremu.

Odjeća i obuća

Ovo svakako nisu neophodne stvari bez kojih ne možete startati s nastavom. Međutim, mnogi vole ponovni dolazak u školu, obilježiti s nečim novim na sebi. Kako raspust još uvijek traje, imate vremena ispitati sve popuste koji se nude, a baš za školsku populaciju su aktivni u ovo doba. Osim toga, još stignete naručiti neki odjevni predmet putem interneta. Iz Velike Britanije stići će već za pet do deset dana, a s Dalekog istoka je tu za koji dan više.

Kako se jeftino opremiti za novu školsku godinu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap