Pretraga

Kakva akcija: Hodnik zagrebačke gimnazije preplavile vrećice pune poklona

A- A+

Stiglo je predblagdansko doba, potpuno različito od onoga na koje smo dosad naviknuli. Ipak, jedna se stvar – nasreću – nije promijenila. Studenti i učenici pokrenuli su brojne humanitarne akcije, a jedna takva upravo se odvija u Prvoj gimnaziji i Gimnaziji Tituša Brezovačkog u Zagrebu, koje zbog potresa dijele zgradu.

Akcija Prve i Tituša, privatna fotografija

Zbog jakog potresa koji je potkraj ožujka pogodio Zagreb, Gimnazija Tituša Brezovačkog privremeno je uselila u Prvu gimnaziju. Unatoč trenutnim okolnostima, ove su dvije škole uoči nadolazećih blagdana pokrenule humanitarnu akciju.

– Ove školske godine ugostili smo Gimnaziju Tituša Brezovačkog čija se zgrada obnavlja zato što je stradala u potresu. Za rođendan naše škole odlučili smo da jedna od aktivnosti bude zajednička s našim gostima pa smo im predložili akciju #prvaititušzazagrepčane. Akciju je inicirala profesorica Meri Matušan, a kolege iz Tituša su je oduševljeno prihvatili i podržali. Želimo trajnim namirnicama i higijenskim potrepštinama pomoći stradalima od potresa s područja Čučerja i okolnih naselja i tako im pokazati da ih nismo zaboravili, kaže nam ravnateljica Prve, Dunja Marušić Brezetić.

Učenici su tako prikupljali živežne namirnice duljeg roka trajanja, kao i, primjerice, sapun, šampone, paste za zube, gelove za tuširanje.

– Akcija je trebala biti gotova prošli tjedan, ali tada su obje škole bile u modelu C (nastava na daljinu) pa smo je produžili i ovaj tjedan. Sakupili smo zaista veliku količinu potrebnih artikala i tako pokazali zajedništvo i solidarnost, zaključuje ravnateljica.