[Komentar] Ukinite tjelesni, pretila djeca lakše će nositi teške torbe

Došlo novinarsko doba reciklaže starih priča pa eto tako u školama sve puno kamera i vaga. Važu se školske torbe oko izbezumljene djece koja govore da su teške. Standardni scenarij ne može proći bez stručno pozitivne ministrice i prijedloga smanjenja težine torbe, za brat bratu, 30 posto lakše udžbenike.

Foto: pixabay

Ne pitaju novinari ima li kakve veze to što djeca sve gore rješavaju maturu s prethodnim smanjenjima knjiga. To je valjda došlo samo od sebe. Nisu tu zapravo ni samo novinari krivi, to su i roditelji koji zbog prijašnjih reformi nisu čuli za izum kotača. Njima ne pada napamet djeci od 25 kilograma kupiti kotač na dnu te torbe pa da ga bezbrižno vuku do škole.

A na kraju krajeva, tu su i škole s osnivačima koje ne mogu kupiti par lokera da djeca ne moraju svaki dan tegliti doma stvari.

Uglavnom, priča se o gramima, što i je česta tema na školskim igralištima, a ne o pravim reformama. Kada je tako, najbolje da ukinemo i tjelesni. Djeca onda neće morati nositi rezervu majicu i tenisice, torbe će biti lakše, a oni će vrlo brzo skočiti na +30kg pa će moći nositi teže torbe. Tako ćemo i poboljšati rejting na ljestvici pretile djece gdje smo, po pretilosti dječaka, trenutačno 5. u Europi. A svi znamo da ništa ispod srebra od ovog ljeta nije dovoljno dobro!

Zatvoren krug, ajmo na reformu!

Odgovori