Pretraga

Korisna knjiga o startupu od sada i na hrvatskom: ‘Poslužit će svim poduzetnicima i onima koji će to tek postati’

A- A+

Za sve one koji pokreću vlastiti posao, ali i one koji već imaju etablirane tvrtke, s Tehničkog-veleučilišta u Zagrebu stižu dva jako korisna prijevoda. Startup Master Class I i II: Faza ideja i Faza problem-rješenje naslovi su stručne literature kožju je nedavno preveo profesor Veleučilišta Sergej Lugović. Osim što ove knjige donose važne smjernice poduzetnicima i onima koji će to tek postati, smatra Lugović, knjiga će biti zanimljiva i onima koji se ne bave isključivo tehnologijom.

Foto: Pixabay

Startup Master Class I: Faza ideje i Startup Master Class II: Faza problem/rješenje. Dva su to nova prijevoda stručne literature iz poduzetništva na hrvatskom jeziku. Pripremio ih je Sergej Lugović, profesor s Tehničkog-veleučilišta u Zagrebu, a kako nam kaže, knjiga je namijenjena poduzetnicima te onima koji će to tek postati.

Dvije ključne faze poduzetništva

Razgovarali smo s profesorom Lugovićem koji nam je potanko objasnio zašto su i kome posebno ova dva prijevoda važna.

– Knjige se bave dvjema ključnim fazama kroz koje prolazi svaki startup, prva je faza ideje, a druga je faza usklađivanja rješenja i problema koje rješenje adresira. Knjiga kao takva daje niz okvira koje poduzetnici mogu iskoristiti prilikom evaluacije ideje te donošenja odluke ima li investicija smisla, priča nam Lugović.

Dodaje i da će ovi prijevodi najviše poslužiti onima koji pokreću svoj posao, ali vjeruje da će biti korisna i već etabliranim poduzetnicima.

– Knjige su namijenjene poduzetnicima i onima koji imaju afinitete pokrenuti svoj posao. Sadržaj mogu koristiti i oni koji tek pokreću posao, ali i oni koji već imaju svoje tvrtke te su u procesu evaluacije novih funkcionalnosti proizvoda ili širenja ponude razvojem novih usluga i proizvoda, kaže Lugović.

Napominje i kako mu se čini da će materijali biti zanimljivi i onima koji se ne bave isključivo tehnološkim poduzetništvom.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap