Pretraga

Mladi vozač vozio bez vozačke i prometne: Na kraju trajno ostao bez automobila

A- A+

Policija je prošloga tjedna u Perušiću zaustavila 21-godišnjeg vozača bez položenog vozačkog ispita i važeće prometne dozvole za automobill kojim je upravljao. Mladić je uhićen i odveden na sud, gdje je dobio kaznu zatvora, a automobil mu je trajno oduzet bez prava na naknadu troškova.

policijski auto_ policija

Foto: PU splitsko-dalmatinska

Ne isplati se voziti bez vozačke i prometne dozvole, što upravo dokazuje slučaj o kojem je izvijestila Policijska uprava ličko-senjska. Naime, policija je prošloga tjedna u Perušiću u večernjim satima zaustavila 21-godišnjeg vozača za kojeg se ispostavilo da nema položen vozački ispit te da je njegovom automobilu istekla prometna dozvala.

Policija je mladića odmah uhitila te ga odvela nadležnom sudu, a privremeno su mu oduzeli i automobil zbog opasnosti da će ponovno biti uporabljen za kršenje propisa. Ipak, finalna presuda bila je još teža.

– Temeljem presude nadležnog općinskog suda 21-godišnji vozač je kažnjen kaznom zatvora, a osobni automobil mu je trajno oduzet bez prava na naknadu troškova i oduzeti automobil postao je vlasništvo Republike Hrvatske, priopćili su iz policije.