Pretraga

Narcisoidne osobe: Imate li njihove karakteristike?

A- A+

Osobe koje su zaljubljene u vlastiti lik i dijelo same će istaknuti te svoje karakteristike. Rubni primjeri narcisa smatraju se psihološkim poremećajem, ali osobine kao što su kreativnost i samopoštovanje danas su vrlo važne karakteristike uspješnih radnika.

depressivedisorder.blogspot.com/

Prema stranici usatoday.com, lako je identificirati narcisoidne osobe nad kojima treba provoditi ispitivanja. Nova studija pokazala je kako će se svaki pravi narcis sam prepoznati, ali i ponosno deklarirati kao jedan od onih koji vole samog sebe.

Izdvojeni članak

Evo zašto narcisoidnost nije nužno loša osobina

Za pronalazak narcisa potrebno je samo jedno pitanje

Rad objavljen u časopisu Plos One proveli su istraživači sa Sveučilišta u Ohiu, a sudjelovalo je više od dvije tisuće ljudi. Ispitanici su morali na skali od jedan do sedam samo odgovoriti na tvrdnju ‘Ja sam narcisoidan’, pri čemu jedan izražava stav uopće se ne slažem, a sedam slažem se u potpunosti.

Za osobe koje su zaokruživali odgovore šest ili sedam pokazalo se da su zaista puni sebe i pomoću starog upitnika koji se sastoji od čak četrdeset pitanja.

Izdvojeni članak

Studenti narcisoidniji no ikad, a za to nemaju pokriće

Rubni primjeri smatraju se psihološkim poremećajem, a oni umjereni postaju sve poželjniji radnici

Iako tradicionalni način istraživanja može psiholozima ipak osigurati detaljnije informacije ovo je otkriće važno radi efikasnijeg detektiranja osobnosti koja negativno utječe na ljudske odnose i društvo općenito.

U svojoj najtežoj formi, narcizam se smatra psihološkim poremećajem, a u blažim oblicima ta osobina može imati i neke pozitivne stvari koje se sve više cijene u današnjem svijetu okrenutom borbi s konkurencijom i međuljudskom natjecanju.

Za navedeni poremećaj povezuju se negativne karakteristike kao što su taština i sebičnost, ali osobe koje vole same sebe smatraju se i kreativnima, sretnima i s visokim samopoštovanjem što su ujedno i najvažnije osobine uspješnih radnika.

Copy link
Powered by Social Snap