Pretraga

Natjecanja u znanju ipak su se održala: Provjerili smo što je s Oskarom znanja za najbolje učenike

A- A+

Natjecanja učenika u znanju na najvišoj razini, onoj državnoj, u jeku epidemije bila su otkazana. Takvu odluku mnogi su ocijenili neispravnom, budući da je ipak riječ o manjem broju učenika koji na njima sudjeluju pa su se mogla organizirati uz poštivanje temeljnih epidemioloških mjera. To je u konačnici dovelo do pobune mentora pa i roditelja naših najboljih učenika, te su se natjecanja ipak održala ove jeseni. Kako potvrđuju iz Agencije za odgoj i obrazovanje, najboljima na njima dodijelit će se i ove godine nagrada Oskar znanja.

foto: Ivan Božić|srednja.hr

Ovu dosta trnovitu 2020. godinu u školstvu barem je malo uljepšao uspjeh naših učenika na natjecanjima u znanju. Odgođena državna natjecanja ipak su se održala ove jeseni, a na nekoliko međunarodnih natjecanja i olimpijada naši su se učenici ‘pobrali’ mnoštvo medalja različitog sjaja.

Najboljima će sljedeće kalendarske, a za uspjeha u prošloj školskoj, biti dodijeljena nagrada Oskar znanja, potvrđuju to u Agenciji za odgoj i obrazovanje.

– Nagrada Oskar znanja će biti dodijeljena učenicima koji su osvojili prva mjesta na državnim natjecanjima u znanju u protekloj 2019/2020. školskoj godini, kao i učenicima koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na međunarodnim olimpijadama i natjecanjima.  Dodjela će biti provedena online, a nagrade će biti poslane na matične škole iz kojih su učenici natjecatelji. O svemu će mediji biti pravodobno obaviješteni. Dodjelu Oskara znanja će Agencija za odgoj i obrazovanje provesti početkom 2021. godine, kažu nam kratko iz AZOO-a.

Za sada ne odaju o koliko je učenika riječ. No, entuzijasti koji prate uspjehe naših učenika na Facebook stranici Olimpijade znanja izračunali su da su naši učenici, na međunarodnim natjecanjima koje su pratili, osvojili čak sedam pojedinačnih i jedno timsko zlato. Kada je riječ o srebru, osvojene su 23 medalje tog sjaja, te su učenici zaradili još 20 brončanih medalja na međunarodnim natjecanjima.