Pretraga

Nije prekasno: U ovu sportsku gimnaziju se još stignete upisati ili prebaciti

A- A+

Sportaši srednjoškolske dobi se još uvijek mogu upisati u 1. ili prebaciti u 2.,3. i 4. razred sportske gimnazije Sportskog učilišta PESG. U ovoj školi sportaši ne moraju birati između znanja i sporta, jer program škole omogućuje ispunjavanje svih obveza.

pesg

U ovu sportsku gimnaziju se još stignete prebaciti, a doznali smo po čemu je njen program poseban | Foto: Pexels

Sportsko učilište PESG, ponosni partner Hrvatskog olimpijskog odbora, obrazovna je institucija koja pomaže mladim sportašima srednjoškolske razine podrškom u razvoju njihove sportske karijere prilagođavanjem obrazovanja njihovim potrebama.

PESG provodi program stjecanja srednje školske spreme opće gimnazije s pojačanim sportskim programom te srednje stručne spreme: ekonomist kroz sustav obrazovanja odraslih na način da se nastava provodi konzultativno-instruktivnim oblikom (primjerice, neposredna nastava u učionici iz hrvatskog jezika u programu opće gimnazije iznosi 105 sati, dok u redovitom sustavu iznosi 140 sati, preostalih 35 sati je individualno, dok su ishodi učenja istovjetni redovitom sustavu).

Nastava je organizirana od ponedjeljka do petka u vremenu od 14 do 18 sati kako bi se djeca mogla što više posvetiti jutarnjim i poslijepodnevnim treninzima.
Isto tako, osigurana je i mogućnost praćenja online nastave u realnom vremenu, što je izvrsna podrška djeci kada su na pripremama ili natjecanjima jer ne moraju propuštati novo gradivo. Dodatno, ako se ne mogu uključiti u realnom vremenu, omogućeno im da naknadno pregledavanje snimke predavanja.

Na taj način mladi sportaši imaju priliku koristiti benefite ovog sustava koji je pokazao svoje prednosti u odnosu na redoviti sustav jer se lakše prilagođava i prati razvoj dvojne karijere.

Više o programu stjecanja srednje školske ili stručne spreme u Sportskom učilištu PESG pronađite ovdje.

Nije prekasno: U ovu sportsku gimnaziju se još stignete upisati ili prebaciti
Share via
Copy link
Powered by Social Snap