Pretraga

Novo: Stigao program za izračunavanje bodova pri upisu na faks

A- A+

www.lukaskola.com.hr

Nestrpljivi ste  i ne možete čekati do srpnja kada se objavljuju rezultati mature, a zanima vas koliko biste bodova mogli imati prilikom upisa na željeni faks? Luka Bartolić se pobrinuo za sve maturante i napravio program za računanje bodova pri upisu na fakultet.

Saznajte broj ostvarenih bodova odmah

Luka Bartolić je ovih dana, uz sve online skripte i bilješke za gimnazijalce, na svojoj stranici predstavio program za računanje bodova pri upisu na željeni fakultet. Znajući da smo po prirodi nestrpljivi, odlučio je svim hrvatskim maturantima skratiti muke i predstaviti im jednostavan način računanja mogućih bodova s državne mature prije objave službenih rezultata u srpnju.

Dvije vrste izračuna

Kako na državnoj maturi učenici polažu predmete koji se sastoje od samo jednog ispita (matematika, fizika, izborni predmeti) i one koji imaju tri dijela (hrvatski i strani jezici), Luka je izradio dvije vrste izračuna, jednostavan i složeni.

Kod jednostavnog izračuna unesite ukupan broj bodova napisanog ispita, vaše bodove i gledanosti tog predmeta na odabranom fakultetu.

Što se tiče složenog, on je malo kompliciraniji kako mu i samo ime kaže. Nužno je unijeti broj bodova iz eseja, broj bodova iz ispita čitanja i ispita slušanja te postotak gledanosti tog predmeta na odabranom fakultetu.

No da se ne bi sami mozgali oko toga navedeni program možete preuzeti ovdje.