Pretraga

Novo: Stigao program za izračunavanje bodova pri upisu na faks

A- A+

www.lukaskola.com.hr

Nestrpljivi ste  i ne možete čekati do srpnja kada se objavljuju rezultati mature, a zanima vas koliko biste bodova mogli imati prilikom upisa na željeni faks? Luka Bartolić se pobrinuo za sve maturante i napravio program za računanje bodova pri upisu na fakultet.

Saznajte broj ostvarenih bodova odmah

Luka Bartolić je ovih dana, uz sve online skripte i bilješke za gimnazijalce, na svojoj stranici predstavio program za računanje bodova pri upisu na željeni fakultet. Znajući da smo po prirodi nestrpljivi, odlučio je svim hrvatskim maturantima skratiti muke i predstaviti im jednostavan način računanja mogućih bodova s državne mature prije objave službenih rezultata u srpnju.

Dvije vrste izračuna

Kako na državnoj maturi učenici polažu predmete koji se sastoje od samo jednog ispita (matematika, fizika, izborni predmeti) i one koji imaju tri dijela (hrvatski i strani jezici), Luka je izradio dvije vrste izračuna, jednostavan i složeni.

Kod jednostavnog izračuna unesite ukupan broj bodova napisanog ispita, vaše bodove i gledanosti tog predmeta na odabranom fakultetu.

Što se tiče složenog, on je malo kompliciraniji kako mu i samo ime kaže. Nužno je unijeti broj bodova iz eseja, broj bodova iz ispita čitanja i ispita slušanja te postotak gledanosti tog predmeta na odabranom fakultetu.

No da se ne bi sami mozgali oko toga navedeni program možete preuzeti ovdje.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap