Pretraga

Osječani ljubav iz srednjoškolskih klupa okrunili brakom pa se u svadbenoj odjeći vratili tamo gdje je sve počelo

A- A+

Matej i Elizabeta su se zagledali jedno u drugo sada već davne 2006. godine, na hodnicima Isusovačke klasične gimnazije u Osijeku. On je bio treći razred, a ona prvi te se odmah na početku Elizabetina dolaska u srednju među njima javila kemija, koja se intenzivirala nakon odlaska na Interliber u studenom spomenute godine. Potom je uslijedila prva kava pa druga, da bi se sve pretvorilo u ljubav, koja je u listopadu 2017. okrunjena brakom. A jedna od prvih zajedničkih odluka im je bila da će se u svečanoj svadbenoj odjeći, doći fotografirati na mjesto koje ih je sudbonosno spojilo – njihova srednja škola.

No, to nije sve kada je riječ o vezi Elizabete i Mateja sa školom. Mladoženjini vjenčani kumovi također su ljubavni par čija je veza počela u Isusovačkoj klasičnoj gimnaziji u Osijeku, dok je mladenkina kuma također bivša učenica te škole.

Zapravo nevjerojatnu priču upotpunjuje činjenica da je mladence vjenčao Elizabetin kolega i prijatelj iz razreda Božidar Nađ!

11 godina dugu vezu iz srednjoškolskih dana, na kraju okrunili brakom

Izdvojeni članak

Detalji romantične priče s promocije FPZG-a, koja je osvojila Hrvatsku

– Matej ima 29, a ja 26 godina. Oboje radimo u jednoj IT tvrtki u Osijeku, otkriva nam Elizabeta te u nastavku priznaje da se baš i ne sjeća trenutka kada su se upoznali. 
No, kako to već biva kad si zainteresiran za nekoga, nađeš načina da doznaš neke bitne stvari o njemu.
– Što se tiče upoznavanja, bilo je to vrlo brzo na početku mog prvog razreda (smijeh). Ne mogu se točno sjetiti tog prvog momenta upoznavanja, ali viđali smo se po školskim hodnicima, ja sam znala njegovo, a on moje ime. Sjećam se školskog odlaska na Interliber u 11. mjesecu 2006. godine i nekako poslije toga smo se počeli intenzivnije dopisivati i naposljetku smo otišli na tu prvu kavu. Nakon prve kave slijedila je i druga i eto nas u braku nakon više od 10 godina veze, zadovoljno će Elizabeta.

Svećenik, kuma i ja smo bili fantastična trojka

Upitali smo Elizabetu jesu li svih ovih godina bili skupa, budući da su se upoznali jako mladi ili je bilo perioda prekida, razdvojenosti i sličnoga.

– Ja sam imala 15, a Matej 18 godina kad smo krenuli. Od 28.11.2006. smo zajedno, bez prekida. Moram reći da smo vrlo brzo shvatili da želimo zajednički život, objašnjava Elizabeta.

Izdvojeni članak

Rijetko viđena ljubavna priča: Tanja i Miloš su se prvi put poljubili s 3 godine, a sada na pragu 30. su u braku i imaju klinca

S obzirom da su svi svadbeni akteri pa i svećenik bivši učenici iste srednje škole, kroz šalu smo upitali mladenku druže li se ikada s nekime, tko nije izašao iz Isusovačke klasične gimnazije u Osijeku.
– Ponekad se i družimo s nekim van škole, (smijeh) ali moram priznati da je 90% i mojih i Matejovih prijatelja zapravo išlo s nama u srednju školu. Moja kuma, đakon koji nas je vjenčao i ja smo vrlo brzo nakon upisa u 1. razred (išli smo u razred svi troje) postali fantastična trojka! Naši drugi kumovi (s Matejove strane) i Matej su generacija, nerazdvojni od početka srednje škole, a znaju se još iz osnovne, otkriva Elizabeta. 
Na kraju nas je zanimalo i kako su reagirali iz škole kada su upitali da se u svečanoj svadbenoj odjeći, fotografiraju na mjestu gdje je sve počelo.
– Škola je to prihvatila super, rekli su da nema nikakvih problema i nek samo najavimo kad dolazimo. S obzirom na to da smo s profesorima nekako ostali i u kontaktu, nije nam bio problem nazvati i zamoliti da nas puste da se opet zajedno vratimo u školske klupe, za kraj govori Elizabeta.

I da ne zaboravimo odgovoriti na jedno važno pitanje, koje valjda visi iznad svake ovakve priče, osobito kada je riječ o Slavoniji – Elizabeta i Matej će ostati u Hrvatskoj!