Pretraga

Otvorene prijave za vatrogasnu školu: Pogledajte koji su uvjeti i do kada se možete prijaviti

A- A+

Prekvalifikacija za vatrogasca i vatrogasnog tehničara Državne vatrogasne škole trebala bi početi u studenome ove godine. Nastava će se odvijati u obliku redovne nastave, a u Zagrebu se polaznicima nudi i smještaj.

Foto: Pixabay

Ako niste stariji od 29 godina, do 10. listopada možete se prijaviti za prekvalifikaciju za vatrogasca ili vatrogasnog tehničara. Državna vatrogasna škola organizira obrazovanje odraslih i to u Zagrebu, Rijeci, Splitu i Osijeku, a onima u Zagrebu se nudi i smještaj.

Prije upisa održat će se ispitivanje tjelesne i psihičke sposobnosti

Svi zainteresirani moraju ispuniti Google obrazac sa podacima o željenom programu prekvalifikacije, osobnim podacima, mjestu pohađanja navedenog i jesu li oni koji su žele pohađati školu u Zagrebu zainteresirani za korištenje usluge smještaja. Nastava će se odvijati u obliku redovne nastave, a početak se očekuje u studenome ove godine.

Prije upisa održat će se ispitivanje tjelesne i psihičke sposobnosti. Poziv za ispitivanja tjelesne i psihičke sposobnosti, po potrebi i održavanju intervjua bit će objavljen na stranici Hrvatske vatrogasne zajednice.

Izdvojeni članak

‘Pun si adrenalina i života’: Pitali smo kako je biti i tko može postati vatrogasac

Uvjet trogodišnja ili četverogodišnja srednja škola

Programu prekvalifikacije za zanimanje vatrogasac mogu pristupiti osobe sa završenom srednjom školom ili stečenom stručnom spremom trogodišnje ili četverogodišnje srednje škole.

Programu prekvalifikacije za zanimanje vatrogasni tehničar mogu pristupiti osobe sa završenom četverogodišnjom strukovnom srednjom školom tehničkog usmjerenja iz jednog od sljedećih područja: strojarstvo, brodogradnja, metalurgija, elektrotehnika, geologija, rudarstvo i nafta, poljoprivreda, šumarstvo, obrada drva, graditeljstvo, geodezija i građevinski materijali, kemijska tehnologija, grafika, tekstil, obrada kože, optika i obrada stakla te unutarnji poslovi i zaštita.