Pretraga

Veliki dio Zagreba vikendima ostaje bez tramvaja, a drugdje će voziti rjeđe

A- A+

Budući da će većina učenika početak drugog polugodišta dočekati online, iz Zagrebačkog električnog tramvaja odlučili su do 29. siječnja nastavati s ‘prazničkim’, prilagođenim voznim redom. No, još važniju obavijest imaju za sve građane Novog Zagreba – zbog radova na sanaciji Mosta mladosti, tramvaji vikendima ondje uopće neće prometovati.

Foto: Ivan Božić, srednja.hr

– Zbog odluke Ministarstva znanosti i obrazovanja o održavanju nastave na daljinu za više razrede osnovnih škola, srednje škole (izuzev maturanata) i fakultete, očekuje se smanjenje prometne potražnje te će shodno tome od 18. do 29. siječnja, tramvajske linije  2, 3, 4, 6, 7, 9, 11, 12, 13, 14 i 17 radnim danima nastaviti prometovati prema prilagođenom voznom redu, objavili su iz ZET-a.

Napominju i kako će se reducirati i pojedini polasci na sljedećim autobusnim linijama: 109, 115, 118, 121, 125, 172, 212, 224, 226, 231, 232, 269 i 281.

Velika promjena očekuje i stanovnike Novog Zagreba, ali i sve one koji rade ili putuju kroz taj dio grada.

– Zbog radova na sanaciji Mosta mladosti, tramvajski promet Novim Zagrebom bit će obustavljen vikendima (subota i nedjelja) u periodu od 16. siječnja do 28. veljače. Kao supstitucija uvodi se izvanredna autobusna linija 607 koja će prometovati na dionici Savski most – Avenija Dubrovnik – Držićeva – Ulica grada Vukovara Autobus će se polukružno okretati na raskrižju Avenije Marina Držića i Ulice grada Vukovara te će ulazno-izlazno stajalište biti u Držićevoj (kod Dione), najavljuju iz grada.

Budući da tramvajska pruga kroz Novi Zagreb neće biti provozna, iz ZET-a navode i kako će, za vrijeme izvođenja radova, tramvajske linije 6, 7 i 14 prometovati izmijenjenim trasama:

Linija 6: Črnomerec – Trg bana Josipa Jelačića – Glavni kolodvor – Autobusni kolodvor – Heinzelova – Žitnjak

Linija 7: Dubec – Autobusni kolodvor – Ulica grada Vukovara – Savski most

Linija 14: Mihaljevac – Trg bana Josipa Jelačića – Frankopanska – Savska cesta – Savski most

Noćna tramvajske linije 31, kojom vozi bus, prometovat će uobičajenom trasom.

ZET-ovci putnike ljubazno mole za razumijevanje.