Pretraga

Policija kaže da je požar u zagrebačkoj školi podmetnut: Dio učenika prelazi u drugu školu

A- A+

Požar koji je jučer ujutro zahvatio Osnovu školu Mate Lovraka u Zagreu bio je – podmetnut. Policija kaže da je počinitelj, nakon što je provalio u školu i otuđio tehničke uređaje, tako pokušao prikriti tragove. Zbog nastale štete dio će učenika nastavu pohađati u drugoj školi, rekao nam je pročelnik Gradskog ureda za obrazovanja Ivica Lovrić.

Foto: Facebook video screenshot; Gordana Vranić

Požar u Osnovnoj školi Mate Lovraka, smještenoj u zagrebačkom kvartu Dubrava, bio je – podmetnut.

Ukrao tehničku opremu pa pokušao prikrit trag

Objavila je to policija nakon izvršenog očevida. Nepoznati je počinitelj jučer je u noćnim satima provalio u školu te otuđio tehničke uređaje i opremu. Po otuđenju je, kako bi prikrio tragove zločina, izazvao požar u jednoj od prostorija, a plamen se ubrzo proširio i na krovišše škole.

– Zbog navedenog došlo je do oštećenja učionica, predvorja i ureda na prvom te drugom katu škole u vidu topljenja električnih instalacija, odnosno izgaranja inventara, navode iz PU zagrebačke.

Materijalna šteta još nije precizno procijenjena, no kako ističe policija, cijeni se većom.

Izdvojeni članak

[VIDEO] Veliki požar izbio u zagrebačkoj školi, gasilo ga 33 vatrogasaca

Dio učenika ide u drugu školu

Uslijed štete nastale u požaru tek će dio učenika moći pohađati nastavu u OŠ Mate Lovraka. Radi se o mlađim učenicima, dok će oni stariji biti preseljeni u drugu školu gdje će biti dok se ne sanira šteta u matičnoj.

– Učenici razredne nastave pohađat će OŠ Mate Lovraka dok će učenici predmetne nastave, do sanacije štete, pohađati OŠ Ivanja Reka. Predviđeni rok završetka sanacije štete je kraj 2020. godine, rekao nam je Ivica Lovrić, pročenik zagrebačkog Gradskog ureda za obrazovanje.