Pretraga

Sindikat Preporod: Blokirani nastavnici konačno će moći iskoristiti svoje božićnice

A- A+

Sindikat Preporod objavio je kako će radnici s blokiranim računima ove godine moći dobiti svoje božićnice, odnosno kako one neće biti ovršene. Pohvalili su se i kako je Vlada taj prijedlog zakona donijela nakon njihovih mnogobrojnih pisama i zahtjeva.

Željko Stipić, predsjednik Sindikata Preporod | foto: Denis Gaščić; srednja.hr

– Nakon više od četiri godine Hrvatska demokratska zajednica će ovih dana ispuniti još jedno od obećanja iz predizbornog upitnika Sindikata Preporod. Uoči izbora 2016.g. HDZ se rezolutno založio za isplatu božićnice i regresa ovršenim radnicima i još dodao da će se to provesti kroz izmjene Ovršnog zakona, kaže Željko Stipić.

Predsjednik Sindikata Preporod objavio je kako će radnici s blokiranim računima ove godine moći dobiti svoje božićnice.

– Radnicima čiji su računi blokirani, a njih je samo u osnovnim i srednjim školama proteklih godina bilo između 1.000 i 1.500, ove će godine napokon isplatiti božićnica. Iako se ne radi o značajnijoj svoti, novcem od božićnice ipak će se mnogima uljepšati obilježavanje predstojećih blagdana, smatra Stipić.

Podsjetio je i kako se njegov sindiakt godinama zalagao za ovakvo rješenje.

– Brojnim priopćenjima, otvorenim pismima premijeru Plenkoviću, Preporod je godinama neuspješno ukazivao na potrebu žurne promjene Ovršnog zakona i rješavanja pitanja uskrate božićnice i regresa radnicima s blokiranim računima. Nakon što ovih dana sporni Ovršni zakon bude napokon promijenjen i kada, uoči Božića, blokirani radnici prime zasluženu božićnicu, oni koji su godinama požurivali vlast s pravom će se pitati moraju li političari u ovoj zemlji biti tako spori, a zakonske procedure beskonačne čak i u situacijama kada je s malo novca moguće iskazati empatiju, suosjećanje i ljudskost, zaključio je Stipić.

Sindikat Preporod: Blokirani nastavnici konačno će moći iskoristiti svoje božićnice
Share via
Copy link
Powered by Social Snap