Pretraga

Snažno nevrijeme prouzročilo veliku štetu u MIOC-u, a poplavljen je bio i najveći fakultet u Hrvatskoj

A- A+

Snažno nevrijeme s kišom i tučom veličine lješnjaka u srijedu popodne zahvatilo je istočni dio Zagreba. Poplavljene su bile ulice, voda je prodrla u hodnike Ekonomskog fakulteta, a prouzročena je i velika šteta u uglednoj zagrebačkoj školi, XV. gimnaziji Zagreb.

Foto:foto: Ivan Božić|srednja.hr/Instagram

Kako piše Jutarnji list, dijelovi Zagreba su ostali pod vodom nakon jakog nevremena praćenog kišom i tučom, a najgore je prošao istočni dio grada.

Voda je probila u bolnice Jordanovac i KBC Rebro, a došla je i do Ekonomskog fakulteta. Kako nam je potvrđeno s Ekonomskog, voda je ušla u hodnike, ali na sreću ne i u dvorane. Do trenutka objave ovog teksta, poplava se povukla.

Veliku štetu i poplavu nevrijeme je prouzročilo u XV. gimnaziji Zagreb. Urušio se dio stropa te je stradala i informatička učionica s elektronikom.

– Sve nam je poplavljeno i uništeno. Ne znamo otkud početi spašavati stvari, kazala je za Jutarnji list ravnateljica MIOC-a Ljiljana Crnković.

Kako su za spomenuti izvor kazali vatrogasci koji su do sada imali 20-ak intervencija, probleme su prouzrokovale velike količine kiše koje su napadale u kratkom vremenu.