Pretraga

Srednjoškolcima će izgraditi sportski stadion vrijedan 62.8 milijuna dolara!

A- A+

Da Amerikanci puno brinu i ulažu u sveučilišni i srednjoškolski sport odavno je poznato. Tako će u gradu McKinney u Teksasu biti izgrađen stadion koji će imati 12.000 sjedala, a prema pisanju The Dallas Morning Newsa njegova će izgradnja koštati vrtoglavih 62.8 milijuna dolara što ga čini najskupljim srednjoškolskim stadionom u svijetu.

Screenshot: Usatodayhss.com

Školski odbor u Teksasu odobrio je 62.8 milijuna dolara za izgradnju srednjoškolskog stadiona čiji će kapacitet biti 12.000 sjedećih mjesta. Iako su se brojni političari i građani protivili ovoj odluci i na društvenim mrežama predlagali druge opcije trošenja sredstava, ova je odluka ipak prihvaćena.

Izgradnja samog stadiona koštat će 50.3 milijuna dolara, a preostalih 12.5 milijuna bit će utrošeno na popratnu infrastrukturu – ceste, vodovod, kanalizaciju i dovod struje. Usporedbe radi, izgradnja zagrebačke Arene koštala je 89 milijuna eura.

Kada je u McKinneyju izgrađen posljednji stadion, davne 1962., grad je imao samo jednu srednju školu, a sada ih ima tri koje dijele jedan stadion da 7.000 mjesta, što im nije dovoljno, a problem je i parking od nedostatnih 400 mjesta. Sve to planira se poboljšati izgradnjom ovog novog stadiona, na kojemu će se, osim sportskih događanja, odvijati i koncerti.

Trenutno najveći i najskuplji srednjoškolski stadion jest Eagle Stadium, također u saveznoj državi Texas, koji ima kapacitet od 18.000 gledatelja, a u njega je uloženo 59.6 milijuna dolara. Stadion je otvoren je pred četiri godine, a poseban je po tome da je jednini stadion koji je u vlasništvu samo jedne škole, Allen High School.

Poznato je rivalstvo ovih gradova i škola, pa mnogi sumnjaju na to da se stadion gradi i iz razloga da se MicKinney može hvaliti pred protivnikom najskupljim srednjoškolskim stadionom na svijetu.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap