Pretraga

Tvrtka mladog inovatora pokrenula kampanju za ‘uradi sam’ Batmobile: Prvi dan skupljeno preko 100.000 dolara

A- A+

Tvrtka CircuitMess mladog karlovačkog inovatora Alberta Gajšaka pokrenula je novu crowdfunding kampanju za svoju novu ‘uradi sam’ STEM igračku. Ovoga je puta riječ o setu pomoću kojeg će kupci moći sastaviti vlastitu pametnu igračku Batmobilea, koji kombinira umjetnu inteligenciju, strojno učenje, robotiku i druge tehnologije. Iako je kao cilj kampanje postavljen iznos od 15.000 dolara, on je premašen i u prvom danu kampanje već je prikupljeno preko sto tisuća dolara.

Foto: CircuitMess

Proteklog utorka na crowdfunding platformi Kickstarter pokrenuta je kampanja CircuitMess Batmobile. Riječ je o novoj kampanji tvrtke CircuitMess mladog karlovačkog inovatora Alberta Gajšaka za ‘uradi sam’ STEM igračku, a ovoga puta riječ je o setu za sastavljanje pametne verzije vozila legendarnog stripovskog junaka.

Već prvi dan višestruko premašen ciljani iznos

Iako će Kickstarter kampanja trajati 60 dana, a cilj je bio prikupiti 15.000 američkih dolara, taj iznos premašen je već prvog dana kampanje pa je do ovog trenutka prikupljeno već preko 100.000 dolara. Svi podržavatelji dobit će CircuitMess Batmobile prvi u svijetu i po najboljoj cijeni.

– Priča o CircuitMess-u je stvarno inspirativna. Pretvoriti zabavne igračke u zanimljive STEM setove koji poučavaju elektroniku i programiranje odličan je način za potaknuti djecu da nauče ove zanimljive i bitne teme. Tako stječu STEM znanja onako kako je djeci i najprirodnije: kroz igru. Uzbuđeni smo što je CircuitMess Batmobile njihov sljedeći i najveći STEM projekt do sada navodi Francois Simonetta, potpredsjednik Warner Bros. Consumer Products EMEA Agents, s kojom je CircuitMess sklopio suradnju.

U svojim nastojanjima da postane najprepoznatljiviji svjetski brend STEM igračaka CircuitMess je u zadnje četiri godine razvio brojne obrazovne proizvode koji motiviraju djecu i odrasle da stvaraju vlastitu tehnologiju. Do sada su na tržište plasirali MAKERbuino – ‘uradi sam’ igraću konzolu, MAKERphone – ‘uradi sam’ mobilni telefon, te STEM Box- preplatu za učenje STEM vještina.

‘Imam 23 talentiranih kolega koje mi pomažu ostvariti našu viziju’

– Nevjerojatno je što smo uspjeli postići zahvaljujući podršci naših kupaca. U samo četiri godine poslali smo preko 50 tisuća STEM setova u preko 80 zemalja. Zahvaljujući podržavateljima prve Kickstarter kampanje 2017. odlučio sam osnovati CircuitMess i pokušati ostvariti svoje snove. Na sreću, više to ne moram raditi sam, već imam 23 talentiranih kolega koje mi pomažu ostvariti našu viziju. Svakoga dana nastojimo napraviti najzabavnije STEM igračke na svijetu. Veoma sam uzbuđen što je CircuitMess Batmobile naš najnoviji proizvod i nevjerojatno je da startup koji sam osnovao prije četiri godine u srednjoj školi sada radi s Warner Bros.-om, kaže Albert Gajšak, direktor CircuitMessa.

Kako navode iz tvrtke, da biste složili Batombile i postali pravi STEM superheroj, ne morate imati prethodno iskustvo ili znanje. Ovaj set sadrži detaljne upute koje mogu pratiti svi stariji od sedam godina. Sastavljanjem ove STEM igračke učit ćete o programiranju mikroračunala te tehnologiji autonomnih vozila. Unutar CircuitMess Batmobilea nalaze se tri procesora, jedan dvojezgreni središnji procesor, pomoćni procesor i jedan koji obavlja obradu računalnog vida, a ima i kameru, Wi-Fi, Bluetooth i niz tehnologija.

Prednarudžbu za Batmobile moguće je izvršiti preko Kickstartera po početnoj cijeni od 99 američkih dolara, a kampanja je dostupna na poveznici. Ostale CircuitMessove proizvode, projekte i priče možete pronaći na njihovoj službenoj stranici.

https://www.youtube.com/watch?v=3Bs72c2dIyY


O CircuitMessu

CircuitMess je tehnološki startup kojeg su 2017. osnovali Albert Gajšak i Tomislav Car, nakon što se Gajšakova Kickstarter kampanja za MAKERbuino pokazala uspješnom i privukla interes STEM entuzijasta diljem svijeta. Misija i vizija CircuitMessa je postati najoriginalnija i najveća tvrtka za STEM edukaciju na svijetu.


Share via
Copy link
Powered by Social Snap